Læs også

uber

Hvad er Uber?

Digital Danmark Guider

Alt om det digitale Danmark

KOMPLET GUIDE: Vi giver dig hjælp til NemID, en stor guide til borger.dk og en komplet vejledning til, hvordan du kommer godt i gang med at bruge digital post på din pc.

1. februar 2016

Hvis du vil se din årsopgørelse efter i sømmene, skal du have styr på NemID og borger.dk - med disse guider er du klædt godt på

> Læs de 10 bedste spørgsmål og svar om NemID

Her får du den komplette guide til både at forstå og bruge det digitale Danmark.

Papirbreve, regninger og opgørelser fra det offentlige er erstattet af begreber som digital post, NemID, borger.dk og en masse andet, der skal gøre kommunikationen nemmere og bedre.

Vi giver dig hjælp til NemID, en stor guide til borger.dk og en komplet vejledning til, hvordan du kommer godt i gang med at bruge digital post på din pc.

Selv om tjenesterne ved første øjekast kan virke uoverskuelige i forhold til blot at modtage et brev fra kommunen, staten eller sundhedsvæsenet i ny og næ, så kommer du nemt i gang ved hjælp af vores tre hæfter:

Hent gratis guide > Få helt styr på digital post Med mindre du specifikt har bedt om at få alt tilsendt på papir, så skal du have en digital postkasse for at kommunikere med din kommune, SKAT, staten, sundhedsvæsenet og andre offentlige myndigheder. Vi viser, hvordan du enkelt og hurtigt får din egen postkasse og bliver klar til at modtage digital post. Hent gratis guide

Hent gratis guide > Få helt styr på NemID Når du fx vil logge på din netbank, borger.dk eller se din forskudsopgørelse fra SKAT, skal du bruge et såkaldt NemID-kort. Se hvordan du bruger det – og bestiller et nyt, hvis du har brug for det. Hent gratis guide

Hent gratis guide > Få helt styr på borger.dk Når du vil i kontakt med det offentlige på nettet – uanset om det er din kommune, staten, politiet eller andre instanser – så behøver du kun at besøge ét sted: www.borger.dk. Vi hjælper dig godt i gang. Hent gratis guide

Nøglen til alle tjenester er det såkaldte NemID-kort, som indeholder dine personlige koder til at logge på den digitale selvbetjening. Hvis du synes, at det er for bøvlet at skulle holde styr på det lille papirkort, så kan du i stedet bestille en smart elektronisk nøgleviser, som danner dine koder med blot et enkelt klik. Her kan du læse mere om, hvordan du får fingrene i sådan en – og hvis du gerne vil blive klogere på NemID, så få svar på de bedste spørgsmål om systemet her.

Målet for digitaliseringen af Danmark er, at 80 procent af al skriftlig kommunikation mellem borgerne og det offentlige skal ske digitalt fra 2015. I alt 4,7 millioner danskere over 15 år skal bruge det nye digitale postsystem. Har man slet ingen computer (eller ikke mulighed for at få en tilstrækkelig internetforbindelse), er hjemløs, udrejst af Danmark eller er ramt af demens, har man dog mulighed for at blive fritaget for ordningen, men fritagelsen gælder dog kun digital post, så hvis man fx vil anmelde flytning m.m. skal dette stadig foregå digitalt eller ved personligt fremmøde hos den kommunale borgerservice.

Måske er du interesseret i ...