YouTube logo

YouTube går til filmen

YouTube og de store filmstudier er tæt på at underskrive en aftale, som kan placere et massivt tilbud af nye film på YouTube - mod betaling.

3. september 2009

Ifølge finansavisen Wall Street Journal er der et forslag på bordet mellem den populære online filmplatform YouTube og enkelte store filmstudier. Hvis en aftale kommer i hus, vil det betyde at folk fremover vil kunne se spillefilm på YouTube.

Aftalen kunne ses som et forsøg fra Hollywoods side af, på at imødegå et faldende DVD-salg ved at søge en online indkomst i stedet. Specielt taget i betragtning af at omkostningerne ved at tilbyde film på Youtube vil være bare er en brøkdel af, hvad det traditionelt koster at udleje film. Filmselskaberne slipper blandt andet for at opbevare fysiske dvd’er, for indpakning og distributører, der kører filmene rundt til butikkerne, som også skal have sin andel.

Prisen per streaming-session for at leje film skulle efter sigende komme til at ligge på tre dollars og 99 cent - omkring 20 kroner. Dette er lavere end den pris, det er normalt at tage for at leje film i Danmark, men en del over det, der er blevet normen i USA. Den pris gælder imidlertid film i den standardopløsning der er normen på YouTube. Ifølge Wall Street Journal vil filmene også blive tilbudt i HD-kvalitet – selvsagt til en højere pris.

Hvad HD-prisen bliver, er endnu ikke kendt. Det er heller ikke kendt om tilbudet om filmleje vil gælde udenfor USA.

Måske er du interesseret i ...