Cookie- og privatlivspolitik


Windows 7 uden Internet Explorer

Når Windows 7 den 22. oktober lander i butikkerne, bliver det uden Internet Explorer. Det sker, fordi Microsoft vil overholde lovgivningen i Europa, men det er ikke det EU-kommissionen har bedt om.

Når Microsoft lægger Internet Explorer i Windows som en integreret del, og dermed får en konkurrencevridende fordel, så hæmmer det ifølge EU-kommissionen konkurrencen på området. De havde lagt op til, at du under installation, frit kunne vælge din fortrukne browser. Nu har Microsoft valgt at gå den modsatte vej og fjerne sin browser fra Windows 7.

Den såkaldte E-edition er en Windows 7 uden browser, og den vil kun blive solgt i Europa. Det er så op til producenterne, om de vil lægge Explorer, Firefox, Safari, Chrome, Opera eller flere forskellige browsere på computerne. Den beslutning har Microsoft taget efter polemikken i netop Europa, hvor EU-Kommissionen gentagne gange har påtalt, at konkurrencen og innovationen er hæmmet, fordi stort set alle computere bliver født med Microsofts egen browser.

Du kan derfor fortsat købe en computer med en browser fra fødslen. Nu er det bare op til den enkelte producent, hvilken browser de lægger på deres computere. Hvis du køber en Windows 7 uden computer, vil Microsoft sørge for, at du får adgang til Explorer via en CD, FTP eller med hjælp fra forhandleren.

EU-Kommissionen har allerede udtalt, at Microsofts bud på en løsning ikke er tilfredsstillende. Kommissionen har tidligere foreslået, at man viser nye computerejere en liste over den eller de browsere, som de kan vælge at installere, når de tænder computeren for første gang.

"Windows 7 E-edition vil indeholde alle de andre funktioner, som resten af klodens pc-brugere får i deres Windows-udgaver", siger Mortimer Liebman, der produktchef for Windows i Danmark.

"Vi er 100 procent committed på at levere Windows 7 til det europæiske marked på samme tidspunkt med resten af verden. Men vi er også 100 procent committed til at overholde gældende lov i Europa. Derfor har vi besluttet at tilbyde Windows 7 uden Internet Explorer."

Alt om Office

Software Bliv ekspert på Office og lær alt om Word og slideshow-programmer som PowerPoint.

Læs mere

Alt om Office
Se alle guider

Se alle guider

Komputer for alle Hent hjælp og inspiration til brug af din pc, dine programmer eller ...

Alle guiderne

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
10 geniale browser-genveje

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere

4016 stykker LEGO på 5 minutter

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, så kan du skrive en blog, vise dine billeder, film og meget mere frem på nettet.

Få din egen hjemmeside

Nyeste

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere