Fremtiden

Tre teknologitrends der vil præge 2017

Det pibler konstant frem med nye teknologier og produkter, men hvilke får tag i os i 2017? Komputer for alle giver et bud på tre teknologier, som vil præge det kommende år.

15. december 2016

Virtual reality og augmented reality Det begynder efterhånden at blive tragikomisk at nævne virtual reality som en teknologi, der kan få sit store gennembrud. Teknologien har været spået en stor fremtid i flere årtier, og det er stadig et åbent spørgsmål, om det nogensinde slår igennem - sådan for alvor.

Der er heller ingen garanti for, at den efterhånden betragtelige mængde VR-briller bliver nøglen til teknologiens udbredelse. Derimod virker "lillebroderen" augmented reality til at finde fodfæste. Pokemon Go blev den helt store succes i 2016, hvor computerverdenen og virkelighed blev smeltet sammen i en spiselig facon, og det vil vi unægteligt komme til at se mere til i 2017 - eller det er vi i hvert fald overbeviste om.

Kunstig intelligens Kunstig intelligens findes allerede i et væld af former, og de store it-virksomheder poster mange millioner kroner i at gøre computere i stand til at lære. Stemmegenkendelse og digitale søgeassistenter som Siri og Cortana er blot et par af de eksisterende teknologier, og der vil sikkert komme flere.

Google og Amazon har fx for nylig løftet sløret for værktøjer, der kan analysere og fastslå indholdet i dine billeder, fx om personerne på billedet er glade eller sure.

Medieforbrug på dine betingelser Netflix og HBO er blandt de mange streaming-tjenester, som inden for de seneste år har ændret vores måde at se tv på. Du kan desuden streame musik, e-bøger og magasiner - også Komputer for alle i vores digitale tilbud, Wype.

Den tendens, tror vi ikke, mister pusten - tværtimod vil der nok komme flere tjenester, som fungerer på kundernes præmisser, som fx indkøb af dagligvarer på mobilen.

Måske er du interesseret i ...