ageforce

Succes for netværk til plus 50

Medlemmerne er strømmet til ageForce.dk, der har fået stor succes med at binde midaldrende og ældre sammen i et alternativt socialt netværk.

Siden lanceringen af ageForce.dk som et gratis tilbud til alle over 50, har portalen fået 4.500 nye medlemmer og flere kommer til hver dag. På ageForce.dk kan brugerne oprette en profil og møde andre modne internetbrugere til en virtuel snak om alt fra motorcykler over teater og rejser til country musik. AgeForce.dk er udviklet af Roskilde Bibliotekerne i samarbejde med brugerne, og på portalen kan medlemmerne mødes på tværs af kommunegrænser og dele interesser i forskellige grupper eller skrive om deres oplevelser og holdninger på en personlig blog.

Susanne Kierkegaard, der er bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne, fortæller, at et fælles træk ved mange ældre, der går på pension eller efterløn er, at de er meget individuelle. Nogle har for eksempel travlt med at rejse og ikke lyst til at melde sig ind i en forening eller bestyrelse, hvor man skal gå til møder. Derfor mener Susanne Kierkegaard, at borgere på plus 50 har mere lyst til at være med i kortvarige fællesskaber eller længerevarende interessefællesskaber, og det er ageForce.dk ifølge bibliotekaren base for.

Måske er du interesseret i ...