Cookie- og privatlivspolitik


Strammere regler for IT-verdenen

En ny rapport fra det amerikanske analyseinstituttet Gartner, fastslår at internet-verdenen bliver nødt til at tage sikkerheden mere alvorlig.

Den senere tids svindel, kreditkortfuskeri og identitetstyveri er med til at bringe behovet for et sikrere internet frem til overfladen. Sociale netværk som Facebook og Twitter kan udgøre en alvorlig trussel, især overfor de yngre eller mere uerfarne brugere.

Ifølge analyseinstituttet Gartner, gør det liv, vi lever online os tilstrækkeligt sårbare overfor kriminelle, der kan misbruge vores informationer, til at det offentlige vil og bør gribe ind. Ikke mindst fordi kriminaliteten kan ramme de sagesløse.
Det er den konklusion analyseinstituttet når frem til i en ny rapport, der slår fast, at medmindre IT-industrien tager sig sammen, og kvalitetssikrer sine produkter, vil vi opleve en tilstand af øget regulering imellem 2015 og 2018.

Det er analyseinstituttets forventning, at EU vil stille meget strengere krav for forbrugerbeskyttelse i fremtiden, herunder pc’er og software. IT-verdenen kan derfor allerede nu blive nødt til at forberede sig på ændringer, hvor man i en højere grad end i dag kan stå til ansvar for sit produkt.

Hvilke lovindgreb eller regelændringer, der kan komme på tale, kan der endnu kun gisnes om. Men generelt råder Gartner virksomheder i IT-industrien til at skærpe sikkerheden, sørge for at dokumentere alt, skærpe krav til outsourcing og ellers overveje om man er forberedt på erstatningssager i værste tilfælde.

Det vil dog højst sandsynligt primært være virksomheder der skal til at revurderer deres sikkerhedskrav. Gartner foreslår firmaer der bruger softwaresystemer til at overveje, om de erstatningskrav der kan rejses mod producenten også kan rejses mod firmaerne selv. Hvis en kundes hemmelige informationer for eksempel slipper ud på nettet, skal det nu overvejes om det så er både programproducenten og ens eget ansvar?

For alle os almindelige internetbrugere gælder de gode gamle råd dog stadigvæk: Brug din sunde fornuft og lad være med at give dine personlige oplysninger til steder eller personer du ikke stoler på.

Alt om Windows 10

Komputer for alle Få et stort 24-siders tema om Windows 10 som e-bog. Bestil Komputer for alle her, så får du et link til e-bogen via e-mail.

Læs mere

Alt om Windows 10
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
4016 stykker LEGO på 5 minutter

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, så kan du skrive en blog, vise dine billeder, film og meget mere frem på nettet.

Få din egen hjemmeside

Nyeste

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere