Cookie- og privatlivspolitik


Slip for gebyrer og fup på udenlandsk e-handel

Seks gode tips, som kan redde dig fra at blive offer for udenlandske handelsregler og svindlere.

Nye tal fra Dansk e-handelsanalyse viser, at vi handler på nettet som aldrig før, og hver fjerde af de køb foretages på udenlandske sider. Det er de billige udenlandske priser, der lokker, men købeloven i andre lande er anderledes, svindlerne er flere og der er flere fælder du kan falde i.

Den danske købelov er blandt de mest strikse, og stiller ofte forbrugeren rigtig godt i klagesager. Men det er ikke altid tilfældet i udlandet, så E-mærket har udformet en liste over væsentlige overvejelser at gøre sig inden man klikker ”buy”.


Er moms og told medregnet i prisen? Uden for Europa, er der told på varer over 1150 kr. og moms hvis prisen overstiger 80 kr. På SKAT.dk kan man se toldsatserne.

Hvad er fortrydelses-og reklamationsretten i det pågældende land? Det er forskelligt fra land til land, men indenfor EU har du som minimum 7 dage. Det er desuden værd at bemærke, at fortrydelsesfristen først starter den dag du modtager din bestilling.

Hvor dyrt er det at sende varen retur? I Danmark er net-butikker forpligtet til at betale fragten ved retur-og reklamationssager. Det er ikke nødvendigvis tilfældet i udlandet, og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis produktet fejler. Vær særligt på vagt hvis butikken ikke informerer om dine muligheder i retursager.

Er net-butikken med i en mærkningsordning? I Danmark har vi e-mærket, og udlandet har lignende ordninger. Se en samlet liste over de forskellige mærkningsordninger på linket i højre side.

Kan du betale med kort? Når du betaler med kort kan du gøre brug af indsigelsesordningen. Den sikrer dig det fulde beløb tilbage (inklusiv fragt og gebyrer), hvis du ikke modtager din ordre, eller du fortryder dit køb.

Hvor finder du hjælp til at klage? Handler du på en udenlandsk net-butik, kan Forbrugerrådet ikke længere hjælpe dig, men der er også muligheder for at få hjælp i udlandet, hvis tingene går galt. Man skal selvfølgelig altid starte med at kontakte den pågældende net-butik, eller den mærkningsordning de er tilknyttet. Hvis det ikke hjælper, så er det ved køb i EU-lande, samt i Norge og Island, Forbruger Europa man skal have fat i. Ved nethandel uden for EU er econsumer.gov den rette instans at kontakte. Find link i højre side.

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdKomplet pc til under 2.000 kroner

Computer En ny computer behøver ikke at koste en formue. Se her, hvor meget du får for 2.000 kroner.

Læs mere

Komplet pc til under 2.000 kroner
Spørg os Forum

Spørg os Forum

Komputer for alle Få hjælp til din pc af både bladets eksperter og andre læsere.

Læs mere

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, så kan du skrive en blog, vise dine billeder, film og meget mere frem på nettet.

Få din egen hjemmeside

10 geniale browser-genveje

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere

4016 stykker LEGO på 5 minutter

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

Nyeste

Få en hurtigere browseroplevelse

Googles smarte Jobliste gør det nemt at lukke ressourcekrævende sider.

Læs mere

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere