LulzSec

Piratkaptajn lader vennerne gå planken ud

Det er nu kommet frem, at lederen bag en celle af hackergruppen Anonymous har arbejdet for FBI siden i sommers.

7. marts 2012
Priate Anonymous

Flere højtstående medlemmer i hackergruppen Lulzsec er blevet anholdt, fordi deres leder Hector Xavier Monsegur, også kendt som ”Sabu”, blev opsporet af FBI i sommer. Og han har arbejdet for dem lige siden. Ifølge FBI valgte han at samarbejde af hensyn til sine børn, og han har derfor angivet de andre medlemmer. Det har resulteret i fire anholdelser. De anholdte formodes at være den absolutte top i LulzSec.

Hackergruppen Lulz Security, bedre kendt som Lulzsec, er blandt de mere ekstreme grupper af hacktivister (hackere med et politisk formål), og gruppen har udført en lang række af højt profilerede angreb, blandt andet på CIA og Sony. Bedst kendt er hacket på Sonys netværk, som gav dem adgang til kreditkortinformationerne på op mod 77 millioner brugere. Hacket blev en stor PR-skandale for Sony, som måtte tage hele Playstation-netværket ned i en måned, og omstrukturere det.

LulzSec’s politiske motivation var blandt andet at gøre opmærksom på sikkerhedshullerne i mange større firmaer, ved at udnytte dem. Men efter en syv-ugers kampagne på egen hånd vendte gruppen tilbage under Anonymous-banneret, hvor de senest var de med til at hacke det private sikkerhedsfirma Stratfor, som leverede efterretninger og trusselvurderinger verden over, blandt andet til PET.

Lederen Sabu var i lang tid et spøgelse, og han var meget forsigtig med at skjule alle sine spor. Han begik kun fejl en enkelt gang. Men det var nok til at FBI kunne opspore ham. Alle medlemmerne er nu sigtet for IT-forbrydelser, og afventer retssag. Anklagerne imod dem kan give lange fængselsstraffe og store økonomiske erstatningskrav.

Måske er du interesseret i ...