Cookie- og privatlivspolitik


Pirater i strid modvind

Svensk domstol lukkede i går den berygtede fildelingstjeneste ”The Pirate Bay” – 3 timer senere var piraternes hjemmeside oppe igen.

Det er blevet endnu sværere at være svensk pirat. Retten i Stockholm dømte nemlig i går teleudbyderen, Black Internet, til at lukke for piraternes adgang til internettet eller betale en bøde på 500.000 svenske kroner (over 350.000 danske kroner). Men der gik ikke mere end tre timer, før hjemmesiden var oppe igen.

Dommen kan dog vise sig at have større konsekvenser end som så. Med beslutning om at Black Internet kan pålægges bøder for at udbyde båndbredde til Pirate Bay vil andre leverandører af båndbredde formodentligt blive mødt af samme krav og bødeforlæg.

Kravet kom efter en række store musik- og filmselskaber bad retten om at stoppe Pirate Bay i kølvandet på en dom mod de fire bagmænd. Dommeren besluttede at følge kravet, selv om sagen er anket.

Pirate Bay var først nede i et stykke tid, efter at udbyderen Black Internet fulgte påbudet, kom så midlertidigt op og gik ned igen. Men nu er siden tilbage, formodentligt efter at have overført deres site til en anden udbyder, og det ser umiddelbart ud som om alt er som før Black Internet måtte lukke dem ned.

Sagsøgerne tæller blandt andet de fire store pladeselskaber EMI, Sony, Universal, Warner samt filmselskaber som Disney, Paramount og Twentieth Century Fox.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Facebook har hvad der svarer til en helt bog med oplysninger om dig

Facebook har hvad der svarer til en helt bog med oplysninger om dig

Du kan downloade alle Facebooks oplysninger om dig. Det er flere hundrede sider.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, så kan du skrive en blog, vise dine billeder, film og meget mere frem på nettet.

Få din egen hjemmeside

Nyeste

Få en hurtigere browseroplevelse

Googles smarte Jobliste gør det nemt at lukke ressourcekrævende sider.

Læs mere

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere