e-mærket

Pas på svindel med e-mærket

Udenlandske svindlere misbruger e-mærket. Læs her, hvordan du undgår at blive snøret.

e-mærket skulle gerne være lig med sikker nethandel, men den tiltro som mærket nyder har fået udenlandske svindlere til at øjne muligheder. E-mærket har bemærket, at falske mærker er begyndt at poppe op på falske sider, hvor folk får franarret deres penge. Fup-siderne bruger også andre logoer som Visa og Dankort-logoet for at virke troværdige, og så er de oftest også på danske domæner.

Problemet, ved de falske kopier af e-mærket er, at hjemmesiderne, der benytter sig af dem er placeret i udlandet, og derfor er de juridisk, næsten umulige at forfølge, så selv de sider der er identificeret som svindlere får lov at forblive tilgængelige.

Sådan undgår du at blive snydt e-mærket har udarbejdet fem gode råd, der gør det lettere for ddig ikke at blive snydt, når du handler på nettet:

  • 1: Brug altid betalingskort, så du er dækket af indsigelsesordningen, hvis varen ikke dukker op, eller hvis der bliver trukket for mange penge på din konto.

  • 2: Tjek producentens hjemmeside. De fleste fuphjemmesider har en flad påbygning. Tjek at links og logoer virker. Er der et e-mærke, så klik på logoet – er netbutikken godkendt, kommer du over på en certifikatside som bekræfter det.

  • 3: Send butikken en mail. Virker deres mail-adresse ikke, får du svar på gebrokkent engelsk eller slet intet svar, så er der nok noget galt.

  • 4: Tjek Google for andres oplevelse med firmaet.

  • 5: Brug din sunde fornuft. Lyder et tilbud for godt til at være sandt, er det nok fup. Tænk dig om inden du trykker på køb.

Måske er du interesseret i ...