Cookie- og privatlivspolitik


Sådan virker DLNA

Opbevar dine mediefiler et centralt sted i hjemmet, og se og lyt til dem på forskellige digitale enheder. Dit fjernsyn er kommet på talefod med din pc. Og mobilen vil gerne agere fjernbetjening. DLNA er navnet på den standard, der får al hjemme elektronikken til at arbejde sammen.

Hent artiklen > klik her

Hent hele artiklen og læs meget mere om DLNA.

For ikke særlig mange år siden var fjernsynet en isoleret ø i dagligstuen. Hvis du ville se tv, måtte du gå hen til apparatet, trykke på knappen, vælge kanal, indstille lydstyrken – og så tilbage til sofaen. Siden kom moderne opfindelser som fjernbetjening, video og hybridnet til.

I dag er fjernsynet blot én blandt mange store og små skærme i hjemmet. Og det handler ikke bare om at se den samme enerådende tv-kanal, men om at vælge mellem et hav af digitale medier fra en syndflod af kilder. På samme måde er det gået med musik, der ikke lyttes andægtigt til i læsestolen, men tages med overalt. I stedet for tv-kiggere og radiolyttere er vi blevet digitale ’indholdskonsumenter’.

Med så mange muligheder er det let at miste overblikket. Hvis du vil undgå den totale medieforvirring, er det en god ide at holde øje med teksten på emballagen, næste gang du køber fjernsyn, mobil eller anden underholdningselektronik. Der skal helst stå ”DLNA” et sted i striben af forkortelser og features. De fire bogstaver er garant for, at enhederne taler samme sprog over hjmmenetværket.

Hvad er DLNA?
Bag bogstaverne DLNA står sammenslutningen Digital Living Network Alliance. DLNA blev stiftet i 2003 under ledelse af Sony. I dag tæller sammenslutningen over 250 firmaer. De fleste af dem er hardwareproducenter, men der er også softwarefirmaer iblandt, herunder ikke mindst Microsoft. Listen over deltagere er et kig i elektronik- og it-branchens Blå Bog. De fleste store producenter af digital hjemmeunderholdning er med – med Apple som en væsentlig undtagelse.

DLNA er en standard for udstyr, der kan bruges i hjemmets medienetværk. Formålet er at gøre det lettere for forbrugerne at bruge og dele deres billeder, musik og video overalt i hjemmet.


Alt om Windows 10

Komputer for alle Få et stort 24-siders tema om Windows 10 som e-bog. Bestil Komputer for alle her, så får du et link til e-bogen via e-mail.

Læs mere

Alt om Windows 10
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Guide til det perfekte netværk

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdGuide til det perfekte netværk

Lær at sætte dit hjemmenetværk op, så det spiller perfekt hvad enten du bruger kabler, trådløst, homeplugs eller en kombination.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Verdens bedste netværk

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdVerdens bedste netværk

Sådan får du et perfekt netværk, med smart udstyr, fantastiske muligheder og hurtig og stabil forbindelse.

Læs mere

Test af netværksudstyr

Test af netværksudstyr

Test af netværksudstyr som netkort, routere og netværksservere

Læs mere

Nyeste

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere

5 tips til bedre netværk

WiFi: Er du træt af langsomt internet, dårlig rækkevidde og hyppige udfald på dit trådløse netværk?

Læs mere

Så vildt bliver 5G-netværket!

Amerikanske forskere er tæt på at knække koden til at sende 10 Gigabit data afsted i sekundet til din mobiltelefon.

Læs mere