KOM_DK_170894-NR18_L_Perfekt-netvaerk_Web

Få det perfekte hjemmenetværk

Du har et netværk. Måske består det bare af en pc og en router med internetforbindelse – men det er der. Med denne artikel i hånden får du mere ud af det udstyr, du har: mere fart, bedre stabilitet eller bare mulighed for at tilslutte flere enheder.

9. december 2013

Har du en internetforbindelse, så har du også en router, en switch, et modem og et accesspoint. Som regel er det hele indbygget i én boks. Men dit hjemmenetværk har højst sandsynlig en masse muligheder, som du måske ikke får udnyttet fuldt ud.

I denne artikel hjælper vi dig til at få det bedste ud af dit eksisterende hjemmenetværk: Vi lærer dig at koble mere end én pc til, vi hjælper dig med at undgå hakkende forbindelser, og vi ser på alle de mange ting i hjemmet, der også kan benytte din internetforbindelse.

Medmindre dit netværk er oldgammelt, og du har mange moderne enheder (fx fjernsyn, smartphone og tavle-pc), du gerne vil koble på det, så behøver du ikke fare ud og købe nyt og bedre udstyr efter at have læst denne artikel. Du skal blot udnytte det, du allerede har, bedre.

For de fleste bestod den første netforbindelse af én computer koblet på internettet med et telefonmodem – og når der blev surfet, var der ingen, der kunne ringe imens. Nu har en familie ofte flere pc’er, tavle-pc’er som iPads, mobiltelefoner og så et par dimser mere, der også bruger nettet, selv om man ikke lige skulle tro det: fx badevægt, fjernsyn og radioer. Selv om det nok er de færreste hjem, der har alle disse netforbundne ting, er det ikke et særsyn med flere og flere elektroniske dimser, der ønsker adgang til nettet. Det resulterer i, at de fleste har et blandet netværk, som både er trådløst, kablet og måske med homeplugs til elnettet.

Når du er færdig med denne artikel, har du forhåbentlig fået det hele til at spille endnu bedre sammen. Vi gennemgår, hvordan du får et net, der ikke hakker, når du fx vil se film, høre musik eller spille. Vi viser dig, hvordan du forlænger rækkevidden til de fjerneste dele af dit hjem. Vi gennemgår sikkerheden. Og vi viser dig, hvordan du forbinder fx en printer eller en harddisk, så alle dine enheder på netværket har adgang til den.

Måske er du interesseret i ...