Cookie- og privatlivspolitik


Få det perfekte hjemmenetværk

Du har et netværk. Måske består det bare af en pc og en router med internetforbindelse – men det er der. Med denne artikel i hånden får du mere ud af det udstyr, du har: mere fart, bedre stabilitet eller bare mulighed for at tilslutte flere enheder.

Hent artiklen > klik her

Har du en internetforbindelse, så har du også en router, en switch, et modem og et accesspoint. Som regel er det hele indbygget i én boks. Men dit hjemmenetværk har højst sandsynlig en masse muligheder, som du måske ikke får udnyttet fuldt ud.

I denne artikel hjælper vi dig til at få det bedste ud af dit eksisterende hjemmenetværk: Vi lærer dig at koble mere end én pc til, vi hjælper dig med at undgå hakkende forbindelser, og vi ser på alle de mange ting i hjemmet, der også kan benytte din internetforbindelse.

Medmindre dit netværk er oldgammelt, og du har mange moderne enheder (fx fjernsyn, smartphone og tavle-pc), du gerne vil koble på det, så behøver du ikke fare ud og købe nyt og bedre udstyr efter at have læst denne artikel. Du skal blot udnytte det, du allerede har, bedre.

For de fleste bestod den første netforbindelse af én computer koblet på internettet med et telefonmodem – og når der blev surfet, var der ingen, der kunne ringe imens. Nu har en familie ofte flere pc’er, tavle-pc’er som iPads, mobiltelefoner og så et par dimser mere, der også bruger nettet, selv om man ikke lige skulle tro det: fx badevægt, fjernsyn og radioer. Selv om det nok er de færreste hjem, der har alle disse netforbundne ting, er det ikke et særsyn med flere og flere elektroniske dimser, der ønsker adgang til nettet. Det resulterer i, at de fleste har et blandet netværk, som både er trådløst, kablet og måske med homeplugs til elnettet.

Når du er færdig med denne artikel, har du forhåbentlig fået det hele til at spille endnu bedre sammen. Vi gennemgår, hvordan du får et net, der ikke hakker, når du fx vil se film, høre musik eller spille. Vi viser dig, hvordan du forlænger rækkevidden til de fjerneste dele af dit hjem. Vi gennemgår sikkerheden. Og vi viser dig, hvordan du forbinder fx en printer eller en harddisk, så alle dine enheder på netværket har adgang til den.

Alt om Office

Software Bliv ekspert på Office og lær alt om Word og slideshow-programmer som PowerPoint.

Læs mere

Alt om Office
Se alle guider

Se alle guider

Komputer for alle Hent hjælp og inspiration til brug af din pc, dine programmer eller ...

Alle guiderne

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Guide til det perfekte netværk

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdGuide til det perfekte netværk

Lær at sætte dit hjemmenetværk op, så det spiller perfekt hvad enten du bruger kabler, trådløst, homeplugs eller en kombination.

Læs mere

Sådan slår du bluetooth til

Sådan slår du bluetooth til

Hvad er Bluetooth egentlig for en tingest og hvordan slår man det til? Læs vores guide til Bluetooth på Android, iPhone og Windows-telefoner her.

Læs mere

Netværk i hjemmet

Netværk i hjemmet

Fælles adgang til internettet, printeren og andre pc-faciliteter er blot den spæde start. Med et netværk i hjemmet åbner et væld af muligheder sig, hvad enten der er tale om et kablet eller et trådløst netværk.

Læs mere

Nyeste

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere

5 tips til bedre netværk

WiFi: Er du træt af langsomt internet, dårlig rækkevidde og hyppige udfald på dit trådløse netværk?

Læs mere

Så vildt bliver 5G-netværket!

Amerikanske forskere er tæt på at knække koden til at sende 10 Gigabit data afsted i sekundet til din mobiltelefon.

Læs mere