Cookie- og privatlivspolitik


Microsoft genbruger din e-mail

Lukker du din e-mail-konto hos Microsoft, er adressen ikke død og begravet. Den bliver i stedet givet videre til en ny bruger.

Bruger du ikke din e-mail-konto hos Microsoft i 270 dage i træk, bliver den lukket. Det ved de fleste, der har læst brugerbetingelserne for tjenesten, men de færreste ved nok, at en lukket konto kan genopstå i en anden brugers navn.

Der står nemlig ingen steder i betingelserne for Hotmail, Live og Outlook.com, at en lukket konto vil genopstå efter ét år, men praksissen har været anvendt i flere år, bekræfter Microsoft over for det hollandske it-medie Webwereld.

Har du ikke været aktiv i 270 dage, ”bliver kontoen sat i kø med henblik på at blive lukket. Efter yderligere 360 dage bliver kontoen gjort tilgængelig igen,” skriver Microsoft i en e-mail til Webwereld.

Derefter er der intet, som fohindrer, at en komplet fremmed kan modtage dine e-mails, hvis du ikke har fået fortalt din omgangskreds, at du har skiftet mail-adresse. Dine gamle e-mails bliver dog slettet, når kontoen først er blevet lukket, så der er ikke tale om, at den nye bruger kan få adgang til dine gamle mails.

Genbruget møder kritik fra den engelske organisation Privacy International, der kæmper for private rettigheder på internettet. De mener, at Microsoft som minimum bør gøre opmærksom på praksissen i tjenesternes brugerbetingelser.

Microsoft er ikke den eneste e-mail-udbyder, der genbruger adresserne. Yahoo giver også nye brugere mulighed for at få gamle e-mail-adresser, mens brugerne hos Google trygt kan lukke en konto uden frygt for, at den får en ny ejer.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
4016 stykker LEGO på 5 minutter

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, så kan du skrive en blog, vise dine billeder, film og meget mere frem på nettet.

Få din egen hjemmeside

Nyeste

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere