Cookie- og privatlivspolitik


Iran kapper kablerne

For iranerne er det lige straks slut med at være forbundet med omverdenen.

Den Islam-kritiske film ”Innonce of Muslims” har sat den muslimske verden i brand, med store protester og bølger af vold til følge. Iran har også været ramt af store demonstrationer. Iran opfordrede Google, som ejer Youtube, til at fjerne videoen, men det har de nægtet. Derfor blokerer Iran nu alle Google-tjenester i landet, men de stopper ikke der.

Igennem flere år, har man i Iran arbejdet på at lave et nationalt net, så de kan skære forbindelsen til omverdenen. Iran har allerede meget omfattende internet-censur, men når forbindelsen til omverdenen kappes, erstattes alle de populære sider, som søgetjenester og mailprogrammer, med statsejede alternativer. Fremover skal iranerne altså benytte Iran Search Engine og Iran Mail, hvor man naturligvis skal registreres med fulde navn og adresse, for at få en e-mailkonto.

Iranerne benytter opstanden, som et springbræt til at få lukket internettet. En talsmand fra Iran har bekræftet, at alle offentlige myndigheder og kontorer allerede er forbundet med det nationale net, så de skulle stort set være klar til at kappe kablerne. Det nationale net vil give de iranske myndigheder fuld kontrol til at overvåge alle, og censurere alt de ikke er tilfredse med. Banker, myndighederne og store virksomheder må stadig have forbindelse til det rigtige internet, da det er påkrævet for dem, men adgangen er under streng censur, naturligvis.

Iran er ikke det eneste regime, der har forsøgt sig med at nationalisere nettet. De kommer i fint selskab, med blandt andet Cuba og Burma. De iranske myndigheder hævder, at nationaliseringen også er beskyttelse mod kommende cyber-angreb. Iran bruger blandt andet Stuxnet-virussen, der blev brugt til at angribe Irans uran-fabrikker, som begrundelse for at isolere sig fra omverdenen. Det kan du læse mere om på linket i højre side.

Hvornår Iran finder den helt store saks frem, og bliver et sort hul i informationsnetværket, vides endnu ikke præcist, men meget tyder på at det er lige om hjørnet.

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdFå mere internet gratis

Internet Sæt mere fart på dit internet uden at skifte til et dyrere abonnement hos din udbyder.

Læs mere

Få mere internet gratis
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Internet Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, ...

Få din egen hjemmeside

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, så kan du skrive en blog, vise dine billeder, film og meget mere frem på nettet.

Få din egen hjemmeside

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Få alle nyheder i samme vindue

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdFå alle nyheder i samme vindue

I stedet for at besøge de samme hjemmesider igen og igen, kan du samle nyhederne i såkaldte feeds, så du kun får de nyheder, der interesserer dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Gør din browser endnu bedre

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdGør din browser endnu bedre

Vi giver dig en masse nye udvidelser til Chrome og fortæller, hvordan du bruger dem.

Læs mere

Nyeste

Få en hurtigere browseroplevelse

Googles smarte Jobliste gør det nemt at lukke ressourcekrævende sider.

Læs mere

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere