Cookie- og privatlivspolitik


Iran kapper forbindelsen til omverdenen

Iran tager nu et skridt mod at begrænse borgenes frihed på nettet, der bliver lukket for udenlandske websider til august.

Den islamiske republik Iran, tager nu et skridt mod at begrænse borgenes frihed på nettet. Iranerne er nemlig ifølge informations-ministeren, Reza Taghipour, klar med deres nationale net om under et halvt år. Det betyder, at de lukker borgenes adgang til internettet.

Begrænsningen af internetadgangen betyder at Iran rent internet-demografisk bliver et sort hul. Al internetforbindelse til omverdenen bliver kappet for alle, bortset fra myndighederne, banker og enkelt store virksomheder. Internettet, som vi kender det, bliver erstattet af et nationalt intranet under streng censur. Det betyder, at det er slut med alle udenlandske tjenester, for eksempel Google. Alle disse bliver erstattet af nationale tjenester, som er strengt overvågede. Og man skal blandt andet godkendes med identitetstjek bare for at få en mailadresse.

Iran har allerede omfattende internet-censur, selvom kun en tiendedel af iranerne er på nettet. Men nu forsvinder nettet så helt, da det iranske, anti-vestlige regime frygter, at internettet bruges til at importere vestlige værdier til landet. Næste skridt i iranernes it-planer er at udvikle deres eget styresystem, der kan erstatte Windows. Og ifølge Iran er omstruktureringen af landets internet også et led i deres forberedelse til en potentiel cyberkrig.

Alt om Office

Software Bliv ekspert på Office og lær alt om Word og slideshow-programmer som PowerPoint.

Læs mere

Alt om Office
Se alle guider

Se alle guider

Komputer for alle Hent hjælp og inspiration til brug af din pc, dine programmer eller ...

Alle guiderne

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Hurtig adgang til gode sider

Hurtig adgang til gode sider

Spar tid med dette smarte tip til din browser.

Læs mere

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, så kan du skrive en blog, vise dine billeder, film og meget mere frem på nettet.

Få din egen hjemmeside

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Gør din browser endnu bedre

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdGør din browser endnu bedre

Vi giver dig en masse nye udvidelser til Chrome og fortæller, hvordan du bruger dem.

Læs mere

Nyeste

Hurtig adgang til gode sider

Spar tid med dette smarte tip til din browser.

Læs mere

Få en hurtigere browseroplevelse

Googles smarte Jobliste gør det nemt at lukke ressourcekrævende sider.

Læs mere

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere