Cookie- og privatlivspolitik


Internettet får sin egen frihedserklæring

En ny frihedserklæring for internettet samler stor støtte.

D. 4. juli er den amerikanske uafhængighedsdag. Dagen hvor de erklærede deres frihed i 1776. I den anledning har debatten om internettet taget et nyt skridt, med offentliggørelsen af Internettets frihedserklæring.

Den amerikanske uafhængighedserklæring er en af historiens stærkeste tekster, og repræsenterer frihedens essens for amerikanerne. Og af den grund er det heller ikke overraskende, at den retorik nu bliver draget ind i en af den moderne tids største friheds-debatter, nemlig debatten om det frie internet.

Internettet er en næsten ubegrænset sfære for udveksling af information, og til en hvis grad foregår der ulovlig fildeling og overtrædelser af copyright. Men det er netop disse principper mange mener man bør forsvare for at bevare den frie ucensurerede tale og kreative frihed. Der har været udarbejdet en del idéer for at komme ulovlighederne til livs, som for eksempel ACTA, som var en omfattende EU anti-pirateri-lovgivning. De fleste lovsforslag er enten faldet eller i stærk modvind, grundet massive protester imod indvirkningen på den personlige frihed. Kort sagt, frygten for at overvågningen vil gribe om sig, og almindelige mennesker blive retsforfulgt for lovbrud de ikke selv var klar over at de udførte.

Ambitionsniveauet for ”Internetfriheds-erklæringen” er knap så højt, som for originalen. Erklæringen sammenfatter de idealer, som fortalere for det frie internet har skabt så mange protester over de seneste par år. Og den nye erklæring møder stor støtte fra flere kanter. Skaberne opfordrer og lande, politiske partier og organisationer til at tilslutte sig. Blandt de erklærede støtter er blandt andet Amnesty International og diverse andre menneskerettighedsorganisationer, Det amerikanske Center for Demokrati og Teknologi og andre ideologiske og politiske tænketanke.

Forfatningen i sig selv får næsten med garanti ingen reel magt eller lovmæssig opbakning, men den viser at friheden på internettet er større end kroner og ører. Og det er også skabernes forhåbning, at internettet kan sprede budskabet, og at det kan være med til at holde debatten i live.

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdFå mere internet gratis

Internet Sæt mere fart på dit internet uden at skifte til et dyrere abonnement hos din udbyder.

Læs mere

Få mere internet gratis
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Internet Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, ...

Få din egen hjemmeside

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
4016 stykker LEGO på 5 minutter

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, så kan du skrive en blog, vise dine billeder, film og meget mere frem på nettet.

Få din egen hjemmeside

Nyeste

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere