Cookie- og privatlivspolitik


Ikke mere fup på Wikipedia

Før i tiden kunne alle ændre artikler på Wikipedia, men nu skal der strammes op for redigeringskravene.

Det har altid været kutyme for det populære online-leksikon, at alle kunne ændre artiklerne, hvis de mente der var en fejl i teksten. Men sådan skal det ikke foregå længere. Efter for mange forsøg på at bruge siden til at komme med politiske budskaber, eller bringe andre i miskredit, bliver der nu indført en regel, der gør at alle nye ændringer skal godkendes af såkaldte ”erfarne frivillige” – folk der har gjort meget for siden allerede, og hvis troværdighed ikke betvivles.

Hærværk er årsagen til at det populære online-leksikon nu ændrer filosofi. Wikipedia sider har fra tid til anden været præget af modstridende politiske synspunkter, umodne forfattere, og urigtige oplysninger. Et eksempel var da siden om Robbie Williams forklarede at han spiste kæledyr på pubber mod betaling.

Wikimedia Foundation, forældrene bag Wiki Empire, kalder den nye filosofi for ”markerede revisioner.” Ændringer til bestemte artikler på siden vil være usynlige, indtil de bliver godkendt. Når det sker, dukker de op på den relevante side, men det er uvist hvor lang tid processen vil tage – det kunne være timer, uger eller måneder.

I øjeblikket er et par tusinde artikler på det amerikanske site afhængige af den nye regel. F.eks dem om den amerikanske præsident Barack Obama, Britney Spears og Michael Jackson. Men Wikipedia vil gerne brede reglen ud over mange flere artikler, så det dækker alle artikler der omhandler nulevende personer. Den tyske udgave af Wikipedia har allerede for noget tid siden begrænset redigering på alle sine artikler.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
4016 stykker LEGO på 5 minutter

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, så kan du skrive en blog, vise dine billeder, film og meget mere frem på nettet.

Få din egen hjemmeside

Nyeste

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere