Jean-Claude Juncker

Gratis WiFi, 100 Mbit og 5G til alle!

EU-kommissionens præsident har afsløret en ambitiøs plan: Alle skal have gratis WiFi, adgang til 100 Mbit internet og 5G-netværk på telefonen.

15. september 2016 af Henning Rasmussen

I en tale i sidste uge afslørede EU-kommissionens præsident Jean-Claude Juncker EU's ekstremt ambitiøse handlingsplan for det digitale Europa - og det er virkelig godt nyt!

Inden 2020 skal mindst én by i alle 27 EU-lande have lanceret et kommercielt 5G-mobilnetværk, så smartphones kan gå på nettet med gigabit-hastigheder. Prøverne på den nye standard vil allerede begynde i 2018, skriver engelske BBC.

Samtidig vil Juncker have, at alle europæiske byer og landsbyer skal udstyres med gratis trådløst internet, også inden 2020. Det kommer altså ikke kun til at gælde store byer som København eller Århus, men skal være tilgængeligt fx helt på Mors eller i Nakskov. Ambitionen er at 6-8.000 lokale samfund i Europa skal have adgang til ordningen, og kommissionen forventer omkring 40-50 millioner tilsluttede brugere om dagen.

Men de tidlige julegaver stopper ikke her! Ifølge kommissionen skal alle husholdninger inden 2025 kunne få en internethastighed på mindst 100 Mbit i sekundet - og med mulighed for at opgradere til mindst 1 Gigabit. Det er et meget stort spring for især de områder i Danmark, hvor det i dag ikke er rentabelt for teleselskaberne at levere andet end langsom ADSL på 1 Mbit - på en god dag.

Komputer for alle følger sagen tæt.

Måske er du interesseret i ...