nyheder/street_145.jpg

Google sletter ansigter på gadeplan

Funktionen Street View i Google Maps er blevet så detaljeret, at Google er gået med til at udviske genkendelige ansigter.

Storbymennesker fra blandt andet New York, Los Angeles, Miami, Rom, Paris, Milano og Minneapolis kan trække vejret en smule lettere. For selv om de har været uheldige at gå på gaden, da der blev taget fotos til Google-tjenesten Streeetview, behøver de ikke frygte at blive spottet af brugerne af tjenesten. Google er nemlig gået i gang med at udviske ansigtstrækkene på de mennesker, der er ”kommet i vejen” for fotografen.

Streetview er en del af tjenesten Google Maps. Når du zoomer på de detaljerede kort fra byerne, vil du se nogle gader markeret med blåt, hvilket betyder, at du kan se detaljerede fotos i gadeplan derfra. Men på grund af et sagsanlæg om krænkelse af privatlivets fred fra et ægtepar fra Pittsburgh, har Google åbenbart indset, at det ikke er alle, der er interesseret i at blive genkendt på internettet.

Google starter udviskningen samtidig med, at de har lanceret en ny version af Street View med ekstra-detaljerede billeder.

Måske er du interesseret i ...