Googlesøg

Google reklamerer med dig

Dit ansigt og navn kan ende i reklamer for Google, når virksomheden til november ændrer brugerbetingelserne.

Har du en Google-konto, er det efter den 11. november en god ide at tage endnu et kig på de brugerbetingelser, du har accepteret. Google ændrer nemlig betingelserne, så dit navn og billede fremover kan ende i en reklame for virksomheden.

Billederne kan enten komme fra din Google Plus-konto, men har du ikke sådan en, kan Google også bruge profilbilledet fra din helt almindelige Google-konto.

Anmelder du fx et YouTube-klip, kan dit ansigt og navn altså dukke op i en af Googles utallige annoncer.

Betingelserne har i længere tid været obligatoriske på Facebook, men hos Google vil du selv kunne vælge dem fra – du skal dog gøre det aktivt.

Hvis du vil være sikker på, at dit billede ikke optræder på Googles-sider, anbefaler vi, at du fjerner dit profilbillede. Det gør du ved at logge ind på fx din Gmail-konto. Klik på dit profilfoto og derefter på knappen ”Vis profil” for at gå til dine indstillinger. Klik på dit profilfoto, og du kan nu trykke på skraldespandsikonet for at slette billedet.

Måske er du interesseret i ...