nyheder/google_oversat_large.jpg

Google oversætter hjemmesiden

Nu er der hjælp at hente, når du havner på hjemmesider, der er skrevet på sprog, du ikke forstår. Google har tilføjet ti nye sprog til deres oversættelsesfunktion, der på sekunder oversætter hjemmesider fra et sprog til et andet.

Google Oversæt hedder søgegigantens funktion, der oversætter den græske, spanske eller tyske hjemmeside til dansk på et øjeblik. Du skriver hjemmesidens adresse på Googles website, vælger hvilke sprog, der skal oversættes imellem, og efter få sekunder sidder du med en oversat kopi af den oprindelige hjemmeside.

Der er tale om en beta-version, der ifølge Google hverken er færdigudviklet eller fejlfri. Og oversættelserne er da også i de fleste tilfælde temmelig fantasifulde. Bedst går det mellem de skandinaviske sprog, og hjemmesider på tysk klarer funktionen også nogenlunde. Men når turen i cyberspace går længere sydpå til f.eks. spanske, franske eller græske hjemmesider, kræver det en god portion fantasi at forstå oversættelserne.

Google Oversæt klarer 23 sprog fra arabisk over hindu til kinesisk og russisk. Funktionen kan også oversætte dine egne tekster og de søgeresultater, du finder frem til på Google.

Måske er du interesseret i ...