MITT

Google: Mitt Romney er helt forkert

Den amerikanske præsidentkandidat har utilsigtet fået placeret sig selv i en uheldig Google-søgning.

11. oktober 2012

Hvis man i øjeblikket går ind på Google og laver en billedsøgning på ”completely wrong” (helt forkert), så får man et uventet resultat. Næsten alle billederne er nemlig af republikanernes præsidentkandidat, Mitt Romney.

Google har dog ikke valgt side i amerikansk politik. Fænomenet er kendt som en Google-bombe. Det er i praksis når søgemaskinen giver et uventet eller ulogisk svar på en søgning. Det er nu lykkedes for den republikanske præsidentkandidat, at Google-bombe sig selv. Den uheldige sammenkobling er sket, fordi Mitt Romney brugte de to ord til at dementere en nedsættende bemærkning.

Tidligere i år blev Mitt Romney fanget på skjult kamera, mens han fremførte nogle meget uheldige fordomme om amerikanerne. I udtalelsen antydede han bla. at 47 procent af den amerikanske befolkning var på overførselsindkomster og forventede hjælp fra staten. Han er efterfølgende blevet citeret af mange medier for sit dementi af udtalelsen - og derfor er billederne havnet højt i Googles søgeresultater.

Måske er du interesseret i ...