Google

Google holder øje med dig

Fra og med den 1. marts 2012 har Google kunne udnytte dine personlige oplysninger til at målrette søgeresultater og reklamer til dig.

Google spyglas

Hvis du har en Google, YouTube eller Gmail-konto har Google fra den 1. marts 2012 kunne koble dine private informationer – eksempelvis din søgningshistorik - sammen med dit navn.

Googles nye privatlivsregler betyder, at de kan målrette søgeresultater og reklamer til dig. Men det betyder også, at de har adgang til rigtig meget information om dig, og samtidig kan begrænse hvad du ser af internettet. Hvis du via din historik giver udtryk for dine sympatier, så vil du blive præsenteret for mere der passer med dit verdenssyn, og mindre der udfordrer det.

De fleste afgiver frivilligt mange personlige oplysninger på Google. Specielt din Google-søgningshistorik fortæller meget om dig. Den fortæller om interesser, bopæl, alder, seksuel orientering, politisk overbevisning, religion og helbred. Ved at lægge de oplysninger sammen med dit navn, kan Google lave en meget klar profil af dig. Hvis du gerne vil slette de oplysninger, som Google løbende får om dig, er der flere måder, at gøre det på:

Slet din Google-søgehistorik 1. Gå til www.google.com/history 2. Log ind på din Google-konto 3. Tryk ”Fjern hele Weboversigten” 4. Tryk ”OK” Note: Når du sletter din historik på Google, bliver den ikkke længere gemt automatisk.

Ryd historikken på din YouTube-konto 1. Gå til wwww.youtube.com/my_history 2. Log ind på din YouTube-konto 3. Tryk ”Ryd hele visningsoversigten” 4. Tryk ”Pause viewing history”

Måske er du interesseret i ...