Cookie- og privatlivspolitik


Frit internet i S-toget

Mandag den 2. november om morgenen gik det gratis internet i S-tog i København i luften. Forbindelsen finansieres af reklamer, som bliver målrettet ud fra, hvad passagererne bruger internettet til.

Når du sidder i hovedstadens S-tog, kan du fremover komme på internettet uden at skulle ud og erhverve dig et mobilt bredbånd, eller gøre det over mobilen. Fra og med den 2. November, kan passagererne i næsten samtlige S-tog i hovedstadsregionen nemlig få gratis adgang til Internet.

DSB S-tog og Gratis Danmark, der er et samarbejde mellem firmaerne NoPayNet Danmark og Butler Networks, åbnede den 2. november for en gratis reklamefinansieret Internet-forbindelse, mens man kører med toget. Det kræver ikke andet, end at man opretter sig som gratis bruger, og har en mobiltelefon med net-adgang eller en bærbar computer med trådløs netforbindelse med. Uden en profil bliver man smidt af efter 10 minutter, og får kun en lav hastighed, mens man får fuld hastighed, hvis man opretter sig som bruger.

Foreløbigt er 100 ud af 135 S-tog i hovedstadsregionen blevet udstyret med internetopkoblinger. Internetløsningen i S-toget har en hastighed, der kan sammenlignes med WiFi hotspots på for eksempel kaffebarer eller hoteller.

Der er områder, hvor forbindelsen vil være lidt tynd, for eksempel ved Klampenborg station, indtil flere sendere er blevet sat op, hvad der er udsigt til inden slutningen af januar 2010. Eftersom kunderne på det enkelte tog deler en fælles forbindelse, vil hastigheden også kunne variere afhængig af, hvor mange der deler forbindelsen samtidig.

Ligesom de populære søgemaskiner på nettet bruger nøgleord fra søgninger til at målrette reklamer, vil Gratis Danmark også bruge oplysninger om, hvor en person befinder sig og hvilke sider, man besøger, til at vise helt specifikke reklamer. Det påpeges dog fra Gratis Danmarks side, at oplysninger ikke vil blive solgt videre.

Alt om Windows 10

Komputer for alle Få et stort 24-siders tema om Windows 10 som e-bog. Bestil Komputer for alle her, så får du et link til e-bogen via e-mail.

Læs mere

Alt om Windows 10
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
4016 stykker LEGO på 5 minutter

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, så kan du skrive en blog, vise dine billeder, film og meget mere frem på nettet.

Få din egen hjemmeside

Nyeste

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere