S-tog

Frit internet i S-toget

Mandag den 2. november om morgenen gik det gratis internet i S-tog i København i luften. Forbindelsen finansieres af reklamer, som bliver målrettet ud fra, hvad passagererne bruger internettet til.

Når du sidder i hovedstadens S-tog, kan du fremover komme på internettet uden at skulle ud og erhverve dig et mobilt bredbånd, eller gøre det over mobilen. Fra og med den 2. November, kan passagererne i næsten samtlige S-tog i hovedstadsregionen nemlig få gratis adgang til Internet.

DSB S-tog og Gratis Danmark, der er et samarbejde mellem firmaerne NoPayNet Danmark og Butler Networks, åbnede den 2. november for en gratis reklamefinansieret Internet-forbindelse, mens man kører med toget. Det kræver ikke andet, end at man opretter sig som gratis bruger, og har en mobiltelefon med net-adgang eller en bærbar computer med trådløs netforbindelse med. Uden en profil bliver man smidt af efter 10 minutter, og får kun en lav hastighed, mens man får fuld hastighed, hvis man opretter sig som bruger.

Foreløbigt er 100 ud af 135 S-tog i hovedstadsregionen blevet udstyret med internetopkoblinger. Internetløsningen i S-toget har en hastighed, der kan sammenlignes med WiFi hotspots på for eksempel kaffebarer eller hoteller.

Der er områder, hvor forbindelsen vil være lidt tynd, for eksempel ved Klampenborg station, indtil flere sendere er blevet sat op, hvad der er udsigt til inden slutningen af januar 2010. Eftersom kunderne på det enkelte tog deler en fælles forbindelse, vil hastigheden også kunne variere afhængig af, hvor mange der deler forbindelsen samtidig.

Ligesom de populære søgemaskiner på nettet bruger nøgleord fra søgninger til at målrette reklamer, vil Gratis Danmark også bruge oplysninger om, hvor en person befinder sig og hvilke sider, man besøger, til at vise helt specifikke reklamer. Det påpeges dog fra Gratis Danmarks side, at oplysninger ikke vil blive solgt videre.

Måske er du interesseret i ...