Cookie- og privatlivspolitik


Sådan spotter du en falsk Facebook-side

På Facebook står svindlere i kø for at franarre dig oplysninger, penge og værdifulde klik. Her er de skjulte tegn, som afslører den falske Facebook-side.

For få uger siden bredte en konkurrence sig på Facebook, hvor man via en annonce for siden "Arne Jacobsen Lagersalg" kunne blive den heldige vinder af en designerstol til en værdi af 37.000.

Annoncen blev "liket" og delt i massive mængder, fordi det netop var et af kravene for at deltage i konkurrencen. Hvis du husker at have set konkurrencer som denne, er det intet tilfælde. Hver dag kommer der nye annoncer og konkurrencer til, som intet hold har i virkeligheden.

I tilfældet med annoncen herover findes der ikke nogen virksomhed med det navn, og selve Facebook-siden var oprettet få uger, før konkurrencen løb. Alligevel nåede siden på de få uger at få mere end 60.000 likes - alle håbefulde deltagere i en fiktiv konkurrence - og da datoen for udtrækningen af præmien oprandt, udskød "firmaet" blot trækningen endnu en uge, så der var tid til at fiske endnu flere likes.

Med de mange fans på siden, kan personen bag fremover promovere hvad som helst på siden, ligesom man accepterer at få reklame-materiale tilsendt fra en række tvivlsomme mediebureauer. Du kan selv undgå at falde i samme fælde ved at følge nedenstående tips.


Sådan spotter du en falsk Facebook-side

1: Klik på OM, når du er inde på siden, og tjek hvor mange likes den har. Et rigtigt firma har typisk over 2.000 likes - men falske sider kan dog også have mange likes, hvis de kører en "god" konkurrence.

Likes på Facebook2: Beder siden dig om at like og dele for at deltage i konkurrencen? Det er et brud på Facebooks regler, og sådan ville en seriøs virksomhed aldrig agere.3: Klik på OM, når du er inde på siden, og læs firmaets beskrivelse. Er der en troværdig hjemmesideadresse tilknyttet, og er det et produkt eller en virksomhed, som du i forvejen kender og finder troværdig?
Om siden4: Er siden verificeret? De sider, som Facebook har verificeret som ægte får et lille flueben i en blå cirkel ved navnet - som her med Komputer for alles side.
Verificeret side5: Brug din sunde fornuft. Lyder det lidt for godt til at være sandt? Er der rigeligt mange slå- og stavefejl i opslaget? Så ignorer blot annoncen og siden.

> Stor guide til sikker brug af facebookAlt om Windows 10

Komputer for alle Få et stort 24-siders tema om Windows 10 som e-bog. Bestil Komputer for alle her, så får du et link til e-bogen via e-mail.

Læs mere

Alt om Windows 10
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Ny video-virus på Facebook!

Ny video-virus på Facebook!

ADVARSEL: Svindlere bruger dit profilbillede til at sprede virus på Facebook.

Læs mere

Tør du klikke på dette link?

Tør du klikke på dette link?

Nu behøver du aldrig frygte links på Facebook igen.

Læs mere

Sælg dine ting på Facebook

Sælg dine ting på Facebook

Kongen af sociale medier vil være kræmmermarked.

Læs mere

Nyeste

Facebook på slankekur

Messenger Lite er en ny app, som bruger mindre data og batteri på din telefon.

Læs mere

Sælg dine ting på Facebook

Kongen af sociale medier vil være kræmmermarked.

Læs mere

Tør du klikke på dette link?

Nu behøver du aldrig frygte links på Facebook igen.

Læs mere