Facebook

Få styr på, hvem du deler dine billeder med på Facebook.

© Shutterstock

Gør dine Facebook-billeder private

Du behøver ikke dele dine Facebook-billeder med Gud og hvermand – her viser vi tre måder til at gøre din billeder private.

1. marts 2017 af Mathias Alsted Lund Flinck

Facebook flyder over med billeder af fastelavnsudklædte børn, middagsanretninger og eksotiske ferier. 

Hvis du er typen, som flittigt overfører billeder til det sociale medie, har du måske allerede gjort dig tanker om, hvem der kan se dine billeder, og om det er hele din venneliste, der er interesseret i et billede af poderne klædt ud som zoologisk have.

Det er heldigvis ganske simpelt at holde hånd i hanke med, hvem du giver lov til at se de billeder, som du lægger op – både enkle billeder og hele fotoalbum. 

Her får du tre tips til at dele dine billeder med en udvalgt skare eller kun dig selv.

1. Lav en hemmelig gruppe

En hemmelig gruppe på Facebook er en enkel måde at give hele familien mulighed for at følge med i børnenes opvækst.

Her kan du dele billeder og historier, som kun gruppens medlemmer kan se.

2. Vælg dit publikum

Du er ikke tvunget til at dele dine billeder med alle dine venner, når du overfører dem til Facebook.

Til venstre for den blå Slå op-knap kan du vælge, om opslaget skal være offentligt, om kun dine venner skal se det, eller om det kun er til dig selv eller enkelte brugere.

Du kan også lave forskellige grupper af vernner fx. familie, kolleger osv., som du kan vælge at dele med.

3. Skift deleindstillingerne

Eksisterende fotoalbum kan sagtens ændres fra offentligt tilgængelige til private albums, som du kun deler med de nærmeste.

Åbn dine billeder vælg punktet Albummer og klik på det lille tandhjul ved et bestemt billedalbum.

I menuen kan du ændre, hvem der kan se det pågældende album.

Måske er du interesseret i ...