profile blue

Facebook overlader sikkerheden til dine venner

En ny sikkerhedsprocedure bliver lanceret på Facebook til brugere, der glemmer deres adgangskode eller får kontoen hacket.

Du får brug for dine venner, hvis du glemmer din adgangskode til Facebook, eller hvis ubudne gæster hacker din konto og ændrer koden. Facebook lancerer den 9. maj en ny sikkerhedsprocedure, hvor du kan bede betroede venner om hjælp til at få adgang til din konto uden brug af kodeord.

Systemet fungerer sådan, at du angiver tre til fem venner, som vil hjælpe dig, hvis uheldet skulle hænde. Dette kan du gøre under dine sikkerhedsindstillinger.

Kommer du i den uheldige situation, at du ikke kan få adgang til din konto, så skal du kontakte Facebook og minimum tre af dine betroede venner. De vil så hver få tilsendt et link, der leder til en hjemmeside med en unik kode, som du skal bruge.

Når du har fået de tre koder, skal de indtastes på en speciel side, og så vil du få mulighed for at ændre din adgangskode til noget, som du igen kan huske.

Facebook forventer, at det vil gavne brugere, som er blevet hacket eller har en computer, der har været inficeret af virus eller malware. Hvis du vil gøre brug af den nye sikkerhedsforanstaltning, foreslår Facebook, at du vælger venner, der ikke kender hinanden, fordi det mindsker sikkerheden for at de unikke koder bliver delt mellem andre end dig og din ven.

Måske er du interesseret i ...