Angry e-mail

Gratis e-mail koster pludselig 19 kroner og nu raser kunderne

Tjenesten Lightmail får nu kritik fra adskillige danskere, som pludselig skal betale for en e-mailadresse, der har været gratis gennem flere år.

8. december 2016 af Mathias Alsted Lund Flinck

”Det er fusk, snyd og bedrag fra ende til anden.”

Kritikken hagler ned over e-mailudbyderen Lightmail.dk, der igennem flere år har proklameret, at de tilbyder ”gratis e-mail til alle” – også til de kunder, som firmaet har fået overdraget fra internetudbyderen Waoo.

”Det er mega dårlig stil, at meddele 3 dage før der lukkes for gratis mails. Hvis man vil fortsætte, koster det penge. Går ud fra, at det er meningen, at man skal gå i panik og skynde sig at betale.”

Betal eller vink farvel til din e-mail I løbet af november fik brugerne beskeden om, at fra 1. december er det slut med gratis e-mail. Fremover skal der nu betales en abonnementspris på 19 kroner om måneden per e-mailadresse, ellers bliver de lukket.

Beslutningen får nu adskillige kunder til at rette skarp kritik af firmaet på hjemmesiden Trustpilot, hvor brugere kan anmelde virksomheder.

Flere mener, at der er tale om bondefangeri, selvom der er tale om et beskedent beløb. For den tidligere forvaltningsdirektør Jørn Løth fra Mørke i Jylland handler det i højere grad om princip end om det rent økonomiske.

"Det handler ikke om de 228 kroner om året, for det er et beskedent beløb, jeg kan betale, men det er mere princippet i, at jeg har fået foræret en 'gratis' forbindelse, som jeg lige pludselig skal til at betale for," siger Jørn Løth til Komputer for alle.

Det kan være svært at skifte Med i prisen hører desuden 5 GB lagerplads til e-mails, hvilket er et beskedent lager i forhold til hos Google, hvor man gratis kan få 15 GB, men skiftet er for mange ikke blot ligetil.

”Jeg er redaktør på det lokale månedsblad 8544 her uden for Aarhus, og der har min mailadresse været angivet som kontakt i adskillige år, så mange vil nok skrive forgæves, hvis jeg pludselig skifter,” siger Jørn Løth.

Jørn Løth er dog bedre stedt end mange af kritikerne på Trustpilot – her giver flere udtryk for at have alt fra 5 til 12 e-mailadresser, som de med under en måneds varsel skal bestemme sig for, om de vil betale for eller lukke.

Komputer for alle har desværre ikke kunnet få en kommentar fra Lightmail, da de hverken oplyser telefonnummer eller e-mailadresse. Den eneste kontaktform er en formular på virksomhedens hjemmeside - det kræver dog en Lightmail for at bruge formularen.

Måske er du interesseret i ...