Cookie- og privatlivspolitik


APRILSNAR: Google filmer din dagligstue

Fremover kan din dagligstue blive filmet af Google og vist til milliarder af mennesker på internettet i det nye Google Home. APRILSNAR

Google har de seneste år lavet det ene program efter det andet, der gør verdens internetbrugere i stand til at følge med dagligdagen i fjerne lande. Det har blandt andet kastet Google Earth, Streetview og Ocean af sig, der alle fortæller en historie om livet på jorden.

Nu rykker virksomheden også ind i udvalgte danske dagligstuer. Efter længere tids forhandlinger med den danske regering har Google nemlig sikret sig rettighederne til at filme private danskeres hjem og vise dem i 3D modeller på internettet. Googles andre tjenester viser nemlig kun livet på overfladen, og virksomheden har i længere tid ønsket at vise, hvordan en almindelig borger i forskellige lande lever.

Komputer for alle har allerede fået flere henvendelser fra bekymrede danskere, der ufrivilligt har givet it-giganten adgang til at filme sofaarrangementer og beskidt sengetøj. Gerda Egekjær Jensen fra Rudkøbing fik sig blandt andet en slem overraskelse, da hun kom hjem fra sine indkøb.

”Jeg kommer hjem fra Dagli’Brugsen, og så ser jeg, at der er en tre mænd, der er i gang med at bære en masse udstyr ind i mit hus. Jeg troede, at det var et indbrud, men det viste sig, at min nabo havde været nødt til at lukke dem ind,” siger den 76-årige pensionist.

”Der var hverken vasket op eller gjort rent, så jeg synes, det var en smule pinligt, at de skulle filme, men jeg forsøgte at tage det værste, mens de filmede i de andre rum,” siger Gerda Egekjær Jensen.

Google har indtil videre fået rettighederne til at filme i 32 lande, og i Danmark vil de filme indtil udgangen af 2013. Internetgiganten regner med at kunne vise de første huse i Google Home i løbet af sommeren.

SE BILLEDERNE AF GERDAS DAGLIGSTUE HER

Alt om Windows 10

Komputer for alle Få et stort 24-siders tema om Windows 10 som e-bog. Bestil Komputer for alle her, så får du et link til e-bogen via e-mail.

Læs mere

Alt om Windows 10
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
4016 stykker LEGO på 5 minutter

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, så kan du skrive en blog, vise dine billeder, film og meget mere frem på nettet.

Få din egen hjemmeside

Nyeste

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere

4016 stykker LEGO på 5 minutter

Læn dig tilbage og nyd synet.

Læs mere

10 geniale browser-genveje

Du kan blandt andet hurtigt skifte mellem dine åbne faneblade.

Læs mere