Cookie- og privatlivspolitik


Anonymous går ind i WikiLeaks-sagen

Gruppen koordinerede en række hacker-angreb mod den engelske regering.

Julian Assange, stifteren af hjemmesiden WikiLeaks, er blevet nægtet at forlade England, og opholder sig nu på Ecuadors ambassade. Det har nu fået hacker-kollektivet Anonymous på barrikaderne, og de annoncerede derfor via deres officielle Twitter-konto, at de koordinerede en serie af angreb for at tvinge den engelske regering til at lade Assange forlade landet. Angrebet ramte forskellige offentlige engelske hjemmesider, blandt andet justitsministeriets hjemmeside, samt afdelingen for arbejde og pension.

Julian Assange er en meget omtalt, og ikke mindst omstridt, mand. Han er manden bag den berømte side WikiLeaks, som gang på gang har lækket statshemmeligheder, og bragt blandt andet USA’s regering i svær forlegenhed et par gange. Han har for nylig fået asyl i Ecuador. Men den engelske regering mener, at han skal udleveres til Sverige, og han har derfor ikke fået lov at forlade London, hvor Ecuadors ambassade er omringet af betjente.

Assange søgte asyl i Ecuador, da Sverige forlangte ham udleveret fra England til retsforfølgelse, for sin mulige indblanding i en voldtægtssag i Sverige. Men han frygtede, at de ville udlevere ham til USA efter endt afsoning. I USA er Assange anklaget for at bringe statens sikkerhed i fare, hvilket kunne koste ham rigtigt mange år bag tremmer. Ecuador mente, at Assanges frygt var velbegrundet, og gav ham asyl. Men den beslutning er englænderne altså ikke enige i.

Anonymous har tidligere udmærket sig med store angreb, som blandt andet det højt profilerede angreb på Sony's Playstations-netværk, som lagde systemet ned i tre uger. Gruppen er en løs forbindelse af hackere og medløbere, som via simple værktøjer bruger en masse computerkraft på at overbelaste hjemmesider indtil de går ned, eller hacke sig ind i dem. Men ingen af angrebene i England, kan betegnes som betydelige for hverken infrastruktur - eller noget som helst andet. Og det er højest usandsynligt at det kommer til at påvirke sagen.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Hurtig adgang til gode sider

Hurtig adgang til gode sider

Spar tid med dette smarte tip til din browser.

Læs mere

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, så kan du skrive en blog, vise dine billeder, film og meget mere frem på nettet.

Få din egen hjemmeside

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Gør din browser endnu bedre

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdGør din browser endnu bedre

Vi giver dig en masse nye udvidelser til Chrome og fortæller, hvordan du bruger dem.

Læs mere

Nyeste

Hurtig adgang til gode sider

Spar tid med dette smarte tip til din browser.

Læs mere

Få en hurtigere browseroplevelse

Googles smarte Jobliste gør det nemt at lukke ressourcekrævende sider.

Læs mere

Sådan gør du dit netværk bedre

Med en ac-router kan du få både hurtigt og langtrækkende trådløst netværk i hjemmet.

Læs mere