Google Earth Fly-simulator

5 fede påskeæg på din pc

Flyv en F16 i Google Earth, se sjove og uventede resultater når du bruger din søgemaskine. Her er fem underholdende påskeæg, du kan finde på din pc.

Påskeæg plejer at være af chokolade, men de kan også være skjulte hemmeligheder i programmer og hjemmesider er det små skjulte hemmeligheder. Det kan fx være små skjulte animationer, spil, programmer, skjulte beskeder eller interne drillerier, som programmører bevidst ligger ind i programmer, spil eller hjemmesider. Her kan du læse, hvordan du finder fem skjulte påskeæg i fem programmer og hjemmesider.

Chrome og Googles søgemaskine rummer adskillige hemmeligheder, der udløses hvis du skriver de rigtige ord.

Prøv at skrive ”Do a barrel roll” uden anførselstegn i Googles søgemaskine eller Chromes adresselinje, og se, hvad der sker. Det virker også i andre browsere, fx Edge, Internet Explorer og Firefox på Googles side.

Skriver du ”Atari Breakout” og udfører en søgning med billeder under fanen Billeder på Googles hjemmeside, forvandler browservinduet sig til et populært klassisk computerspil.

Youtube gemmer også på påskeæg. Hvis du skriver ”Do the Harlem Shake” uden anførselstegn og trykker på Retur-tasten, begynder underholdningen.

Hvis du trykker på piletasterne, når Youtube er i gang med at indlæse en video, og den cirkelformede pil viser sig i midten, forvandler pilen sig til en slange i det klassiske Snake-spil.

Google Earth er en virtuel globus med satellit- og luftfotos over Jorden. Det fantastiske program, som du gratis kan gente og installere, gemmer faktisk på en flysimulator.

Åbn Google Earth og tryk på Ctrl + Alt + A på tastaturet for at vælge mellem en F16-jager eller et lille propelfly. Start så flysimulatoren, hvor du kan du trykke på Ctrl + H for at åbne en hjælpeside, der viser, hvordan du styrer dit fly. Du kan blandt andet bruge piletaster, Page Up/Down og piletaster + Alt eller Ctrl.

Måske er du interesseret i ...