Cookie- og privatlivspolitik


Er dit webcam hacket?

Dit webcam kan fungere som forbryderes vindue til din bolig.

Hvis dit webkamera led-lampe blinker tilfældigt, er det en kraftig indikation af, at kameraet kan være hacket. I de seneste år er der sket en kraftig stigning af hackede web-kameraer.


Der er to metoder, du kan benytte til at få bestyrket din mistanke om, at andre kigger med.

Metode 1: Kig efter ekstra Windows-logonprogram
Genstart pc'en. Hold øje med lyset på dit webkamera. Hvis det blinker efter 5-10 minutter, er du i farezonen. Tast CTRL-Alt-Delete for at komme til Joblisten. Vælg fanen Processer. Kig efter punktet Windows Logon-program. Hvis der er to punkter med dette navn, er din pc inficeret. Kør dit malware-program for at at slippe af med infektionen.

Metode 2: Tjek
1. Luk alle programmer ned. Skriv "cmd" i Windows' søgefelt, og tast Enter. Skriv "netstat -ano" og tast Enter. Nu vises en lang liste over porte, der bruges aktivt at din pc lige nu. Du skal bruge oplysningerne i kolonnen PID.

2. Åbn nu joblisten. Højreklik i feltet med kolonne-overskrifter, og sørg for at punktet "PID" er markeret. Klik på kolonne-overskriftetn PID for at sortere dem numerisk.

3. Nu kan du sammenligne de to lister. Hvis der er PID-tal, som ikke umiddelbart kan forbindes med et kendt program, kan det være kimen til dine problemer. Højreklik på punktet i joblisten, og vælg Egenskaber. Derved får du vist navnet på en exe-fil. Derefter må du Google dig frem til, om det er et skadeligt program.

Hvad gør du nu?
Den lavpraktiske løsning, hvis dit webcam er hacket, er at dække det til, fx med et stykke tape. Men vær opmærksom på, at det i bund og grund blot en symptom på, at din pc er inficeret. Derfor er det vigtigt, at du kører et eller flere anti-malware-programmer for at slippe af med problemet.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Overvågning: Så billigt er det

Overvågning: Så billigt er det

Overvåg dit hjem med et netværkskamera, når du er på ferie.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Optag videoer med pc’en

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdOptag videoer med pc’en

Selv om der står Full HD på siden af webkameraet, er det bestemt ingen garanti for høj billedkvalitet eller flydende optagelser. Læs med og find ud af, hvilket luksuswebkamera der giver dig de bedste videooptagelser.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Lav magi med video

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdLav magi med video

Find din pc og et webkamera frem, og bliv instruktør på unikke film, hvor du kan få tiden til at gå meget hurtig.

Læs mere

Nyeste

Overvågning: Så billigt er det

Overvåg dit hjem med et netværkskamera, når du er på ferie.

Læs mere

Hvem kigger på dig?

Er der nogen, der kigger med? Find ud af, om dit webkamera er blevet hacket.

Læs mere

Lav magi med video

Find din pc og et webkamera frem, og bliv instruktør på unikke film, hvor du kan få tiden til at gå meget hurtig.

Læs mere