Cookie- og privatlivspolitik


Lav video som de gør i Hollywood

Kongens Store Tale og flere af de seneste års internationale filmhits er redigeret med programmet Lightworks. Det er gratis og her får du en guide, så du selv kan komme i gang med videoredigeringen.

Hent artiklen > klik her

Lad os starte med en advarsel: Lightworks er ikke for børn. Folk, der lever af at redigere film og vinder de fineste filmpriser for deres arbejde, benytter Lightworks, så vi anbefaler det ikke til din første ferie-video. Men har du skudt lidt film, leget med Microsofts Movie Maker eller nogen af de andre gode videoredigeringsprogrammer, vi tidligere har fortalt om her i Komputer for alle, så har du måske mod på at prøve noget mere avanceret.

Vi kan ikke gennemgå hele programmet på otte sider, men giver en introduktion, som får dig godt i gang.

Hvorfor er det gratis? Markedet for redigeringssoftware er hårdt og domineret af nogle store programmer som Avid og Final Cut Pro, der også er meget dyre. Folkene bag Lightworks har i stedet valgt at gøre deres program gratis og samtidig givet tilladelse til, at andre kan udvikle videre på det. I stedet tjener firmaet deres penge på support samt på at sælge en større og topprofessionel udgave, der er nødvendig, hvis man fx vil lave film i i superhøj opløsning, så de er egnede til biografbrug. Firmaet sælger også specialiserede styrekonsoller, tastaturer og grafikkort beregnet til filmredigering. For at få brugerne i gang og for at få professionelle til at overveje Lightworks, er hovedversionen af det meget avancerede program dog altså gratis – og det giver os glade amatører muligheden for at lave film med de professionelles værktøj.

I artiklen hjælper vi dig med at registrere Lightworks, oprette et projekt og komme i gang med redigeringen – resten må du så klare ved at eksperimentere med programmet og ved at læse i den gratis manual (på engelsk). God fornøjelse!

Du kan hente Lightworks her

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Sådan overvåger du bedst dit hjem

Sådan overvåger du bedst dit hjem

Husk på disse 3 uundværlige tips, når hjemmet skal beskyttes.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Red dine gamle videoer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdRed dine gamle videoer

Dine gode, gamle videofilm er i overhængende fare. For hver dag der går, bliver de i dårligere og dårligere stand, og der findes kun én kur: Overfør dem til pc’en, og brænd dem på dvd. Vi hjælper dig gennem alle trin.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Lav film som i Hollywood

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdLav film som i Hollywood

Prøv kræfter med programmet Lightworks, som flere af Hollywoods største Oscar-hits er redigeret med. Det er gratis!

Læs mere

Nyeste

Lav flotte dvd-menuer til dine film

Med DVDStyler kan du lave dvd-menuer til dine hjemmevideoer.

Læs mere

Lav film som i Hollywood

Prøv kræfter med programmet Lightworks, som flere af Hollywoods største Oscar-hits er redigeret med. Det er gratis!

Læs mere

Red dine gamle videoer

Dine gode, gamle videofilm er i overhængende fare. For hver dag der går, bliver de i dårligere og dårligere stand, og der findes kun én kur: Overfør dem til pc’en, og brænd dem på dvd. Vi hjælper dig gennem alle trin.

Læs mere