Cookie- og privatlivspolitik


Vi er blevet imagebevidste

Vi er blevet mere bevidst om, hvordan vi fremviser os selv på nettet. En ny undersøgelse foretaget af Nikon lægger danskernes fotovaner frem for dagen.

Kvinder gør mest ved billederne, efter de er taget, mens mænd er lidt mere tilbøjelige til at have deres eget image i tankerne, når de lægger billeder op online. Fynboer, københavnere og østjyder deler flest billeder, mens folk på Sydsjælland, Lolland-Falster deler færrest billeder. Det er konklusionen på en ny undersøgelse, som firmaet Nikon har foretaget af folks vaner, når de har et kamera i hånden.

1010 danskere er blevet spurgt omkring deres fotovaner i den undersøgelse, der nu offentliggøres af Nikon. Her konkluderes det, at danskerne blandt andet bruger billeder til at vedligeholde deres personlige ”brand", altså den måde den enkelte person ønsker, at andre skal opfatte ham eller hende på, specielt når de lægges ud på et mere offentligt forum som fx Facebook eller Myspace.

Ifølge Nikons undersøgelse viser det sig, at 32 procent af os tager mellem 25 og 100 billeder om måneden, og at vi ikke længere kun viser dem til personer, vi kender.

Undersøgelse har involveret 12.259 personer fra 12 forskellige lande, og viste, at opbygningen og vedligeholdelsen af vores personlige ”brand” er meget vigtig. Omkring halvdelen af de billeder, som vi danskere tager, lægges ud på internettet, men vi udvælger tilsyneladende omhyggeligt billederne alt efter, hvad vi ønsker de siger om os.

Svend Erik Nørklit, Country Manager hos Nikon, forklarer i en pressemeddelelse: "De billeder, som mange af os tager, især de yngre generationer, opbevares ikke længere sikkert i familiens skød eller i et personligt album, hvor de kun tages frem og vises til nære venner og slægtninge. Når vores billeder først er online, vises de i et halvoffentligt forum. Her er det ikke familien, som ser dem, men en udvidet gruppe venner og et netværk af løst forbundne personer. Derfor er fokus på, hvem man viser sine billeder online."

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Hold øje med hjemmet fra telefonen

Hold øje med hjemmet fra telefonen

Få et IP-kamera og hold øje med dit hjem fra din smartphone

Læs mere

Kvalitet og valgmuligheder

Kvalitet og valgmuligheder

Nu kommer Sony med NEX-kameraerne, som er ultrakompakte i deres hus og har et standardobjektiv som kan skrues af.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Pc grundkursus del 3

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdPc grundkursus del 3

Windows holder styr på dine billeder. Og når du har gennemgået denne lektion, kan du selv lægge fotos ind på pc’en og – vigtigst af alt – du kan også finde dem igen.

Læs mere

Nyeste

Sådan skifter du login-billede

De fleste funktioner i Windows 10 justeres i den nye indstillingsmenu, som du finder i startmenuen.

Læs mere

iPhone 7 vs. Galaxy S7: Kameratest

Vi har testet kameraene i iPhone 7 og Galaxy S7. Hvilken telefon tager bedst billeder? Bedøm selv!

Læs mere

Hvad er nu det?

Vi var på messe i Køln. Se, hvad vi fandt ...

Læs mere