Cookie- og privatlivspolitik


VR: Hvad er Virtual Reality?

Virtual Reality: Teknologien er i rivende udvikling. Læs her, og bliv klogere på VR, der kan give dig unikke og virkelighedsnære oplevelser i et kunstigt univers.

Forestil dig at flyve gennem luften som en anden superhelt, dykke i oceaner med blåhvaler, rejse til fremmede lande i en helt anden tid eller bruge en helt almindelig onsdag aften på at udrydde zombier. Det, og meget mere, kan du opleve med Virtual Reality.

Hvad er Virtual Reality?
Virtual Reality, forkortet VR, er en teknologi, som kan skabe en meget livagtig virtuel verden i 3D ved hjælp af en computer og specielle Virtual Reality-briller. De ligner dykkerbriller, hvor glasset er erstattet af en indbygget skærm, der kan vise indhold fra fx en computer.

Hvad kan man bruge VR-briller til?
VR-briller er primært udviklet til film og spil, så du i stedet for at styre en hovedperson pludselig selv er hovedpersonen i et spil. Der vil dog være mange andre områder end underholdning, hvor teknologien kan udnyttes – fx ved museumsbesøg, til undervisning, flysimulation, lægevidenskab, hos ejendomsmæglere og til at møde venner over Facebook.

Her bruges Virtual Reality-udstyr sammen med et 3D-tegneprogram på pc’en i baggrunden:Teknologien har været kendt i årtier, men først nu er teknologien blevet så god og virkelighedstro, at det er værd at se nærmere på. Priserne for VR-udstyret har samtidig nået et niveau, hvor mange kan være med.

HTC Vive eller Oculus Rift?
Hvis du vil opleve ægte Virtual Reality, har du valget mellem to forskellige VR-headsets, der virker med en pc: HTC Vive og Oculus Rift. De ventes at lande hos de første købere i løbet af henholdsvis juni og august. Vive koster cirka 6.700 kroner og Rift kan købes for cirka 3.999 kroner. Der følger enkelte spil og programmer med til begge produkter.

Det er værd at bemærke, at VR-udstyret skal være forbundet med en højtydende computer med blandt andet en kraftfuld processor, et godt grafikkort og mindst 4 eller 8 GB hukommelse.

> Du kan læse alt om virtual reality her


Hent filer:Størrelse:
vr-vive-3d.gif549.33 KB

Alt om Windows 10

Komputer for alle Få et stort 24-siders tema om Windows 10 som e-bog. Bestil Komputer for alle her, så får du et link til e-bogen via e-mail.

Læs mere

Alt om Windows 10
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Det kræver Oculus Rift af din pc

Det kræver Oculus Rift af din pc

Oculus Rift er formentlig de mest berømte virtual reality-briller i verden, men hvad kræver de af din pc?

Læs mere

Hvad er Virtual Reality?

Hvad er Virtual Reality?

Virtual Reality er på vej til at blive en ny virkelighed. Men hvad kan Virtual Reality egentlig bruges til?

Læs mere

VR bruges til noget helt vildt

VR bruges til noget helt vildt

Virtual Reality bruges i militæret, på sygehuset og selv i modeverdenen. Her er 10 alternative måder at bruge det på.

Læs mere

Nyeste

Drop skærmen - nu kommer hologrammerne!

Virtual Reality: Microsoft arbejder på brillen HoloLens, der kan vise virkelighedstro hologrammer foran dine øjne. Desværre er kun en prototype klar endnu

Læs mere

Prøv VR-briller i Danmark

Du kan ganske billigt prøve kræfter med virtual reality i Danmark.

Læs mere

VR: Oculus Rift

Virtual Reality: Med brillerne Oculus Rift får du adgang til en virtuel verden, der er så virkelighedstro, at det kan være svært at skelne virkelighed fra fiktion.

Læs mere