AOC Anti-Blue Light

Slip for trætte øjne foran skærmen

Firmaet AOC har netop lanceret et par nye computerskærme med ny teknologi, der reducerer hovedpine og træthed i øjnene.

18. december 2014

Efter flere timers stirren ind i skærmens blå lys, kender du sikkert fornemmelsen af trætte øjne og hovedpine. Der er dog også risiko for værre symptomer, som kan give dårligere syn.

Nu vil skærmproducenten AOC problemet til livs. De lancerer nu to skærm-modeller med skærmteknologierne Flicker FREE og Anti-Blue Light indbygget. Teknologierne skal forhindre, at dine øjne og hoved bliver trætte af at kigge på skærmen.

Flicker FREE reducerer den flimmer, der nogle gange forekommer på skærmen, når lysstyrken ændres. Det er ikke noget, du lægger mærke til, men dine øjne bliver trætte af det.

Den anden teknologi, Anti-Blue Light reducerer skærmens skadelige blå lys med op til 90 procent, ved at ændre bølgelængden fra 450 nanometer til 460 nanometer. Det betyder at skærmen kun lige nøjagtig lader nok blåt lys trænge igennem til, at det ikke ændrer ved farvegengivelsen.

De to skærmmodeller er på 22 og 24 tommer og har fuld HD opløsning på 1.920 x 1.080 pixels. Skærmene kan købes til en pris på 1.050 kroner for 22 tommer og 1.200 kroner for 24 tommer.

Måske er du interesseret i ...