Cookie- og privatlivspolitik


Lær hvordan din printer snyder og fråser med blæk

Din printers primære formål er at printe flotte billeder og tekst – men den agerer også rendyrket pengemaskine for printerproducenterne. Mange af funktionerne prøver nemlig at snyde dig og få dig til at bruge mest muligt af det dyre blæk.

Hent artiklen > klik her

For nylig høstede den 14-årige amerikanske skoleelev Suvir Mirchandani massiv medie­omtale for et skoleprojekt, der viste, at den amerikanske stat kunne spare over to milliarder kroner ved blot at udskifte deres standardskrifttype med en, der var lidt tyndere og derfor brugte mindre blæk. Det viste sig, at beregningerne var lidt for simplificerede, og at besparelsen nok ikke ville blive helt så stor, men det understreger meget godt, hvor afsindigt dyrt blæk og toner er, og hvor mange penge det løber op i over tid, hvis en organisation har mange printere. Hvordan og hvor meget du printer, er selvfølgelig det, du som forbruger har størst indflydelse på i forhold til din printers forbrug – men som denne artikel desværre understreger, fortærer din hjemmeprinter også en masse dyrt blæk, uden at du selv kan kontrollere det. Læs hele artiklen for at finde ud af, hvordan din printer spilder dyrbart blæk på unødigt dyserens og hvordan diverse funktioner, der ifølge producenterne skal sikre, at du altid får de flotteste print, forhindrer dig i at bruge billig blæk eller bare printe blækpatronerne helt tomme.

Lær hvordan du mindsker printerens blækspild
Vi viser dig, hvad du skal være opmærksom på, og giver tips til, hvad du trods alt kan gøre for at formindske de økonomiske konsekvenser af din printers ødselhed med blækket.

Den metode, som printerproducenterne bruger til at beregne, hvad det koster at printe en side på deres printere, består i kontinuerligt at printe nogle standard­sider (en såkaldt ISO-standard, som alle producenterne bruger), indtil printeren løber tør. Men den metode tager ikke højde for, at almindelige forbrugere kun meget sjældent printer flere hundrede sider i ét hug. Vi tænder og slukker og lader indimellem printeren stå i længere tid. For at sikre, at alle print er perfekte, foretager blækprintere dyserens undervejs, og det bruges der blæk på – masser af blæk.

I 2006 foretog det engelske magasin PC Plus en omfattende tremåneders test af blækprintere, hvor de over 23 sider i bladet påviste, at nogle modeller brugte over halvdelen af blækket til denne vedligeholdelse af printeren. Her på Komputer for alle har vi lavet en lignende test, hvor vi – i stedet for at printe kontinuerligt –forsøgte at efterligne en mere realistisk brug og slukkede printerne efter hver 30. udskrift. Vi målte ikke blækspildet direkte, men kunne konstatere, at printerne i vores test var dyrere i drift end i producenternes egne målinger, og at forskellen var markant.

Kun 20-30 % af blækket ender på papiret
Det uafhængige amerikanske forbrugermagasin Consumer Reports besluttede sig sidste år for i samarbejde med det internationale forbrugertestinstitut International Consumer Research and Testing at teste samme påstand. De udviklede en helt ny målemetode, som de nu bruger til alle deres test af blækprintere.

I stedet for at printe kontinuerligt printede de 30 sider i grupper af to eller tre print fordelt på flere gange i løbet af dagen over en periode på tre uger. De sprang weekenderne over og slukkede printeren mellem hver session. De testede et dusin af de mest sælgende printere og fandt ud af, at de alle brugte en del blæk på vedligeholdelse. Flere af printerne brugte over halvdelen på vedligeholdelse, og hos de største syndere havnede kun 20-30 procent af blækket på papiret.

Alt om Windows 10

Komputer for alle Få et stort 24-siders tema om Windows 10 som e-bog. Bestil Komputer for alle her, så får du et link til e-bogen via e-mail.

Læs mere

Alt om Windows 10
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Den bedste trådløse printer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdDen bedste trådløse printer

Stor test: Med en Wi-Fi-printer kan du udskrive fra alle hjemmets pc'er, og din smartphone og tablet.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Den bedste billige printer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdDen bedste billige printer

Test: Med en alt i én-printer kan du nemt udskrive, scanne og kopiere trådløst fra din pc, smartphone og tablet på et hjemmenetværk.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>God printer - dyre udskrifter

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdGod printer - dyre udskrifter

Med Canon Selphy CP1000 får du en meget brugervenlig fotoprinter, der dog i længden bliver et dyrt bekendtskab.

Læs mere

Nyeste

Tre stærke tips til din printer

Printerblæk er rasende dyrt, så du kan spare masser af penge, jo længere du kan holde liv i blækpatronerne. Her får du tre tips, som hjælper dig med at få mest muligt ud af dine printerpatroner.

Læs mere

Tænk, før du køber printer

Hvis du køber den forkerte printertype, kan det blive en dyr fornøjelse.

Læs mere

5 fede 3D-print

3D-printere kan allerede udskrive et væld af dimser. Vi har fundet fem af de vildeste 3D-print.

Læs mere