PDA: HP iPaq 6340

HP's Ipaq 6340 er en ægte alt-i-ener. Den er både en komplet computer og telefon.

18. februar 2005

De små personlige computere, pda'er bliver langet over diskene som aldrig før. Samtidig er vi efterhånden en hel nation med en mobiltelefon, for slet ikke at tale om de af os, som også bærer rundt på en mp3-afspiller. Det tynger efterhånden godt i jakkelommerne, men det er der råd for.

HP's Ipaq 6340 er en ægte alt-i-ener. Den lille pda kan det hele og rummer både en komplet computer og en telefon. Den første oven i købet med trådløs wifi-teknologi, så man kan sidde henslængt i sofaen og høre musik, mens man browser på nettet. Bliver man ringet op går musikken automatisk på pause.

Telefoner med indbygget computer kaldes smartphones, men her er der tale om det omvendte: en håndholdt computer med indbygget telefon. Forskellen er, at betjeningsvenligheden, når det handler om telefondelen ikke er som på en "rigtig" mobiltelefon.

Kan man leve med den begrænsning er Ipaq 6340 et oplagt valg, blandt andet fordi den kan kommunikere med et trådløst headset via bluetooth. Det betyder at man kan ha' den i tasken og stadig besvare opkald via headsettet.

Hjertet i iPaq 6340 er en lidt langsom processor fra Texas Instruments - absolut ikke det hurtigste pda-branchen har set, men til gengæld strømbesparende. Hvis ens behov er at kunne gå på nettet, sende og modtage mails og den slags rækker kræfterne dog rigeligt.

Komputer for alles spil-entusiast, som også fik lov at afprøve maskinen var således næsten imponeret over hvor mange spil den lille fyr kunne afvikle, trods den beskedne processor.

Karakter: 8/10

Måske er du interesseret i ...