Få Dvale-funktionen tilbage

Få Dvale-funktionen tilbage

Microsoft har skjult dvale-funktionen i Windows 10. Se her, hvordan du får den tilbage igen.

20. januar 2017

Når du sætter Windows 10 i dvale, så lukker din bærbare ned for alle de mest strømforbrugende dele af computeren.

Skærmen slukkes, og indholdet af hukommelsen gemmes midlertidigt på harddisken.

Dvale er en effektiv måde at spare strøm og samtidig sørge for, at pc'en er klar til brug i løbet af få sekunder, når du skal bruge den igen.

I modsætning til en total nedlukning af pc'en, så er alle dine programmer og dokumenter klar til brug med det samme, når du sætter dig ved pc'en igen efter, at den har været i dvale-tilstand.

Desværre har Microsoft valgt at skjule dvale-funktionen i Windows, men du kan få den tilbage ved at pille lidt ved indstillingerne i Windows. Det gør du sådan her:

Sådan gør du

1. Klik på Windows-knappen i nederste venstre hjørne. Søg efter "låget" ved blot at begynde at skrive ordet, og klik så på søgeresultatet "Vælg, hvad der skal ske, når du lukker låget."

2. Klik på "Rediger indstillinger, der ikke er tilgængelige i øjeblikket".

3. Sæt så flueben i kassen "Dvale", og klik på "Gem ændringer".

Nu vil dvale dukke op som en mulighed mellem blandt andet "Slumre" og "Luk ned", når du åbner nedlukningsmenuen i Windows.

Læs mere om Tænd- og slukfinktioner i Windows 10 i Komputer for alle nummer 3/2017. 

> Læs mere: Luk Windows ned som det passer dig

Måske er du interesseret i ...