Cookie- og privatlivspolitik


De største hemmeligheder i Windows 10

Windows 10 gemmer på adskillige smarte funktioner, som kan gøre din tid ved pc’en sjovere og mere behagelig. Her får du tre af de bedste tips til styresystemet. Lær blandt andet, hvordan du slår den hemmelige gude-status til.

Få mere ud af Windows 10 med en række små tips og tricks. Du kan blandt andet hurtigt finde de elementer, som optager plads på din harddisk eller forlænge batterilevetiden på din bærbare computer.

Her får du tre små tips til at få mere ud af den nyeste Windows-version:

1. Ryd op i rodet på din harddisk
Windows 10 byder på en smart og grafisk flot oversigt over de elementer, som optager plads på dine drev. Oversigten gør det desuden nemt at rydde op, for du kan ganske præcist udpege de pladskrævende filer og programmer.

Åbn først Indstillinger og klik på det første punkt i menuen, System.

På listen i venstre side klikker du nu på Lager, og så får du et overblik over computerens drev. Klik derefter på et af drevene for at se, hvad der optager plads.

Computeren undersøger nu kort, hvor meget lagerplads de forskellige kategorier optager. Klik derefter på en af kategorierne for at få udspecificeret, hvilke mapper og filer som sluger pladsen på dit drev.

2. Forlæng batterilevetiden
Din skærm, netværkskort og Bluetooth-tilslutning tapper alle dit batteri for strøm, men ved du, hvilke der er de værste strømslugere? Blandt indstillingerne i Windows 10 kan du forlænge batterilevetiden på din bærbare computer ved at slå de mest strømkrævende funktioner fra.

Åbn startmenuen, klik på punktet Indstillinger og åbn undermenuen System. Find nu og klik på punktet Strømsparetilstand i vinduets venstre side.

Midt i vinduet klikker du nu på Batteribrug, også får du efter et øjeblik en enkel oversigt over, hvor mange procent elementer som skærmen eller Wi-Fi udgør af det samlede strømforbrug.

3. Aktivér God-mode / Bliv en GUD i Windows
God-mode er ikke en ny funktion, for den har faktisk været fast bestanddel af Windows siden Windows 7. Mappen er dog smækfyldt med glimrende indstillinger, så der er god grund til at finde den frem.

Fremgangsmåden er ganske enkel. Opret en ny mappe ved at klikke på en ledig plet på dit Skrivebord. I menuen vælger du først Ny og derefter Mappe.

Giv nu din nye mappe navnet Supermappe.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}. Teksten før punktummet kan du faktisk helt selv vælge, men i vores øjne er Supermappe et glimrende navn til en mappe, hvor du kan indstille næsten alt ved den din pc.

> Du kan læse alt om Windows 10 her

Alt om Windows 10

Komputer for alle Få et stort 24-siders tema om Windows 10 som e-bog. Bestil Komputer for alle her, så får du et link til e-bogen via e-mail.

Læs mere

Alt om Windows 10
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Windows 10 på dansk

Windows 10 på dansk

Vil du vide, hvornår man kan få Windows 10 på dansk? Læs om det nye Windows 10 på dansk.

Windows 10 på dansk

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Har du brug for Windows 10?

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdHar du brug for Windows 10?

Ventetiden er endelig forbi. Nu er Windows 10 klar til din pc. Læs her om de 10 bedste nye funktioner i Windows 10, og se, om du bør opgradere din computer.

Læs mere

Stor Windows 10-opdatering klar

Stor Windows 10-opdatering klar

Den første store programopdatering til Windows 10 kommer i starten af november.

Læs mere

Nyeste

Hurtig adgang til mapper på pc'en

Enkelt og effektiv funktion i Stifinder giver dig hurtig adgang til dine foretrukne mapper på pc'en.

Læs mere

Opret flere skriveborde i Windows

Hav flere skriveborde i Windows og få orden på alle dine åbne programmer og mapper.

Læs mere

Find strømslugerne i Windows

I Windows 10 kan du se, hvilke programmer, der sluger mest strøm på din bærbare computer. Se her hvordan.

Læs mere