USB Type-C

Nyt USB-stik fjerner frustrationerne

Nu er det slut med at blive vred på dit USB-stik, når du gang på gang prøver at sætte det i den rigtige vej. En ny type USB-stik passer lige meget, hvordan du vender det.

15. august 2014

Det er nu bekræftet at den nye type USB-stik, kaldet Type-C 3.1, bliver sat i produktion. Vi har tidligere skrevet om det i bladet, men nu er det altså sikkert at det bliver en realitet.

Det smarte ved det nye USB-stik er, at det passer lige meget, hvordan du sætter det i. Derfor slipper du for frustrationen, hvis du vender det forkert. Derudover kan den nye type overføre data med hastigheder på 10 Gb/s., hvilket er cirka dobbelt så hurtigt, som den gamle USB 3.0 standard, der blev introduceret i 2008. Og med en effektiv opladningsevne på 100 W, hvilket er ca. 20 gange så meget som USB 3.0 standarden, tyder meget på, at den nye type USB, kan blive en universaloplader til computere og tablets.

Det bliver dog ikke lige foreløbig, at du kan slutte din computer til det nye USB-stik. For selvom mange af de store computerproducenter har vist interesse, er der ingen konkrete ideer om, hvornår den første bærbare med et USB Type-C-stik kommer på markedet. Derfor skal du sandsynligvis bruge en adapter det første stykke tid, efter at Type-C-stikket lanceres.

Måske er du interesseret i ...