Cookie- og privatlivspolitik


Netbooks giver rygskader

Din smarte lille netbook kan være skyld i uhensigtsmæssige skader på både ryg og nakke, hvis du sidder krummet sammen over den i for lang tid ad gangen.

Netbooks er en populær vare i Danmark og udgjorde omkring 20 procent af det danske salg af bærbare pc’er i det fjerde kvartal af 2008. Men nu peger en række eksperter på risikoen for, at de små og lette netbooks kommer med en lidt højere pris end man måske ville forvente. Vi risikerer nemlig at se en stigning i antallet af skader i nakke, ryg og skuldre, hvis netbook-brugerne ikke passer på.

Pc-arbejde tvinger dig generelt til at sidde fikseret med blikket rettet mod skærmen, og det kan medføre, at du sidder meget stille og anspændt med nakke, skuldre, musearm og ryg.

Da de nye netbooks er mindre end de gamle pc'er, kan det forhøje eventuelle problemer med stillesiddende arbejde, hvis man ikke sørger for at variere arbejdet, lyder advarslen fra Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Ved længere tids arbejde ved en netbook, skal man være endnu mere opmærksom og variere arbejdsstillingerne regelmæssigt, end ved arbejde med en almindelig PC.

Også selvstændig fysioterapeut Lotte Paarup vurderer, at de små netbooks kan være slemme for nakke og skuldre.

”Både nakke og skuldre bliver meget hurtigt og let fejlbelastet. Uanset hvor opmærksom du er på at opretholde god arbejdsstilling, er det faktisk umuligt. Bare det at skulle se så langt ned og på så lille en skærm - det er hverken godt for nakkens position eller for øjnene, lyder det fra fysioterapeuten til Computerworld.

Lotte paarup mener dog, at netbooks er smarte at have med på farten, men tror, at det ofte sker, at man også arbejder ved sin netbook i længere tid end man bør. ”Det bør ikke være en arbejdsstation, men snarere bruges som en iPhone, hvor du hurtigt checker din mail eller andet," siger hun.

Alt om Office

Software Bliv ekspert på Office og lær alt om Word og slideshow-programmer som PowerPoint.

Læs mere

Alt om Office
Se alle guider

Se alle guider

Komputer for alle Hent hjælp og inspiration til brug af din pc, dine programmer eller ...

Alle guiderne

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Hardwareguiden

Hardwareguiden

Brug vores smarte hardwareguide, når du skal montere dvd-drev, skifte grafikkort eller andre enheder i din pc.

Sådan gør du

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Fotos fra mobil til pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdFotos fra mobil til pc

Hvorfor nøjes med at have billederne liggende på mobilen, når du med et snuptag kan overføre dem til pc’en. Se, hvordan du hurtigt og nemt lægger dine digitale mobilfotos over på pc’en.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Udskift din gamle harddisk

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdUdskift din gamle harddisk

Med en harddiskboks og EaseUS Partition Master kopierer du nemt Windows, programmer og alle dine filer til en ny og større harddisk.

Læs mere

Nyeste

Opret flere skriveborde i Windows

Hav flere skriveborde i Windows og få orden på alle dine åbne programmer og mapper.

Læs mere

Alt om iPhone

Læs vores massive dækning af Apples nye produkter.

Læs mere

Gå på opdagelse i Windows 3.1

Få et nostalgisk tilbageblik og gå på opdagelse i Windows 3.1!

Læs mere