usb lås

Kodelås til USB-nøglen

Nu kan du sætte en kodelås på din USB-nøgle, som du kender det fra kuffert- eller cykellåse. En helt ny form for datasikkerhed!

14. april 2010

På Komputer for alle plæderer vi gerne for, at du krypterer det hele: Netværk, vigtige dokumenter, USB-nøgler. Men hvorfor bruge energi på at sætte sig ind i WEP, WPA og WPA2, når du kan sikre din USB-nøgle med en god, gammeldags kodelås?

Det er, hvad kreative hjerner hos firmaet Lazybone har tænkt, da de udviklede produktet Lock for USB Flash Drives. Den lille kombinationslås låses fast til USB-nøglen, hvorefter kun du, som kender kombinationen, kan få adgang til filerne på nøglen.

Kritiske røster vil måske mene, at i alt kun 1000 mulige talkombinationer (10x10x10) er i underkanten sådan rent sikkerhedsmæssigt, hvis du ligger inden med statshemmeligheder. Men låsen er i hvert fald fuldt tilstrækkelig til at holde nysgerrige kolleger og venner på afstand fra filer, som du helst vil holde private. Og til en pris på under 40 kroner + porto er der vel ikke meget at betænke sig på?

Måske er du interesseret i ...