Jawbone armbånd

Intelligente armbånd er et hit

Salget af smarte armbånd og ure, der måler stort set alt, hvad du foretager dig, forventes at stige voldsomt i de næste år.

I sidste halvdel af 2013 blev der solgt omkring 1,5 millioner smarte armbånd og smarte ure, og det tal forventes at stige til 8 millioner i 2014 og over 23 millioner i 2015. Det viser en analyse fra analysefirmaet Canalys. Analysen handler om ”wearable bands,” det vil sige elektroniske armbånd og ure, der bæres på kroppen og forbindes med din telefon.

Armbåndene har ellers kun været på markedet i et par år, men er populære hos forbrugerne. Det fungerer ved, at du har armbåndet på hele dagen, mens det er forbundet trådløst med din smartphone, hvorfra du kan lægge oplysningerne over på din computer. Armbåndet måler informationer om din krop såsom, hvor mange kalorier du forbrænder, dine skridt, og hvor meget du sover. Disse informationer kan du blandt andet bruge til at planlægge og holde øje med din træning.

Med i analysen er også de såkaldte smart-ure, der blev introduceret i år. Her er det især elektronikgiganterne Samsung og Sony, som har markeret sig, men også det billigere smart-ur Pebble har fat i markedet. De måler ikke på samme måde alt, hvad du laver, men fungerer i stedet som mini-computere, der, ligesom armbåndene, er forbundet med din smartphone.

Samsung og Sony er også i gang med at udvikle deres bud på intelligente armbånd, som skulle være klar senere på året.

I Danmark koster et intelligent armbånd omkring 700-1000 kroner, mens et smart-ur koster fra 800 op til 2000 kroner.

Måske er du interesseret i ...