k_computer

Intel vil bygge gigantcomputer

I 2018 vil verdens første exa-flop-computer se dagens lys. Den vil være over hundrede gange så hurtig, som de ypperste vi kender i dag.

22. juni 2011

Verdens hurtigste talknuser, den japanske supercomputer K Computer kører med en regneydelse på vanvittige otte petaflops. Du kan se den her til højre. Men Intel har konkrete planer om at gøre den præstation til skamme.

På en supercomputer-konference i Hamborg kunne Intel fortælle, at de vil bruge den såkaldte Knights Ferry-teknologi til at udvikle en supercomputer, der vil stå færdig i 2018. Chip-teknologien blev oprindeligt udviklet til grafikkortet Larrabee, men det projekt gik i vasken, og nu går forskningen bag altså til et anderledes spektakulært formål

Den nye computer, som altså indtil videre kun er på vej på tegnebrættet skulle få en regnekraft på mindst et exa-flop. Det svarer til, at den kan lave 10.000.000.000.000.000.000 (10 i 18 potens) beregninger i sekundet. Intel mener også, at der er inden for mulighedernes grænser at fremskabe en computer, der er fire gange hurtigere inden 2020.

Måske er du interesseret i ...