Cookie- og privatlivspolitik


Hurtig grøn hukommelse på vej

En ny type hukommelse, der både er hurtigere og mere miljøvenlig, er blevet udviklet af amerikanske forskere.

En ny grøn hukommelse har set dagens lys. Hukommelsen kombinerer det bedste fra de to former for hukommelse, der bruges i computere i dag - det vil sige ram og hukommelsesnøgler eller SSD-drev, og bruger meget mindre strøm.

Den nye enhed er stadig kun i en testfase på North Carolina State University, hvor forskerne tror hukommelsen vil kunne blive standard i nye pc'er, der starter øjeblikkeligt når man har tændt den. Hvilken af de to typer hukommelse, som en computer i dag kan gøre brug af, afhænger af, om data skal tilgås lynhurtigt - som det er tilfældet med ram - eller gemmes permanent, fx på et SSD-drev, et hukommelseskort eller en USB-nøgle. Det er lykkedes de amerikanske forskere at opnå en adgangshastighed på omkring 15 nanosekunder, der kan måle sig med ram, og samtidig er den nye hukommelse i stand til at opbevare data sikkert i et par år.

Opfindelsen betyder også, at computere og ikke mindst servere, der bruger enorme mængder energi verden over, kan skåne miljøet, fordi de ganske enkelt kan lukkes ned i dvaletilstand, når de ikke bruges. Det er i dag ikke muligt uden at det påvirker ydeevnen negativ.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gå på opdagelse i Windows 3.1

Gå på opdagelse i Windows 3.1

Få et nostalgisk tilbageblik og gå på opdagelse i Windows 3.1!

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Billig 4K-skærm

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdBillig 4K-skærm

Denne nye 4K pc-skærm fra Asus hedder PB287. Skærmen er måske ikke perfekt, men den er billig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Lidt for dyr luksusskærm

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdLidt for dyr luksusskærm

Philips Brilliance 272G5DYEB er en god skærm, der dog kun kan anbefales til folk, der spiller meget.

Læs mere

Nyeste

Opret flere skriveborde i Windows

Hav flere skriveborde i Windows og få orden på alle dine åbne programmer og mapper.

Læs mere

Alt om iPhone

Læs vores massive dækning af Apples nye produkter.

Læs mere

Gå på opdagelse i Windows 3.1

Få et nostalgisk tilbageblik og gå på opdagelse i Windows 3.1!

Læs mere