HP Touchpad 2

HP dropper pc-markedet

Kun en måned efter at have lanceret sit bud på en tavle-pc, der skulle konkurrere med iPad og de mange Android-baserede tavle-pc’er, meddeler HP nu, at de forlader pc-markedet.

19. august 2011

På et netop afholdt pressemøde har HP meddelt, at de helt vil forlade markedet for mobile computere. Sidste år betalte HP ellers 1,2 milliarder dollars for firmaet Palm med henblik på at benytte det roste styresystem WebOS i HP-telefoner, tavle-pc’er og også som alternativt styresystem i fremtidige pc’er. Men nu dropper HP satsningen helt og trækker deres TouchPad tavlecomputer fra markedet.

Men det stopper ikke her. Ved pressemødet fortalte HP’s direktør Léo Apotheker, at firmaet ville skille pc-afdelingen fra hovedfirmaet, så denne afdeling i højere grad kan reagere hurtigt på markedet. Det vil højst sandsynligt betyde, at HP sælger deres pc- og printer-afdeling til en asiatisk producent og fokuserer på firmaløsninger med servere og software på samme måde som IBM i sin tid solgte pc-delen fra til Lenovo. Så for forbrugerne vil det måske ikke betyde så meget i sidste ende, bortset fra at en af de store toneangivende firmaer i pc-verdenen ikke er mere.

Måske er du interesseret i ...