Cookie- og privatlivspolitik


Seagate kommer med verdens mest rummelige SSD-harddisk

Med en kapacitet på 60 TB er der plads til masser af data på Seagates kommende SSD-disk, der slår den hidtidige største kapacitet med fire gange.

For de nørdede er der i disse dage Flash Memory Summit, altså konference for flash-hukommelse, i Californien. Her er der fx seminarer i fejlretningskoder og fora om flash-hukommelsesarkitektur, men mere spændende bliver det, når producenterne blærer sig med deres nyeste præstationer.

Det gør Seagate i den grad med en SSD-harddisk på hele 60 terabytes – altså 60.000 gigabytes, hvilket er nok til at rumme omkring to mio. raw-filer fra et spejlreflekskamera, 12 mio. jpeg-fotos i høj kvalitet eller 12.000 dvd-film. Og den slår angiveligt den hidtidige rekord i kapacitet med fire gange.

Du skal dog ikke regne med at kunne installere sådan et monster i din computer lige med det samme. Seagate forventer ifølge Business Wire først, at harddisken bliver tilgængelig i løbet af 2017, og den er målrettet virksomheder med datacentre.


Dyr fornøjelse?

I modsætning til traditionelle harddiske er der i en SSD-disk ingen bevægelige dele, hvilket gør dem mere robuste samt lydløse. Desuden er overførselshastighederne typisk en hel del højere.

Selv om Seagate påstår, at disken vil give den hidtil laveste omkostning per gigabyte, tør vi slet ikke tænke på prisen. Nogle af de største SSD-diske, man kan købe i almindelige butikker i dag, er på fire terabytes, og her ligger prisen på den forkerte side af 10.000 kroner.

Som Seagate skriver på skiltet i billedet herover, som de har lagt på Twitter, kan man nå op på en petabyte – altså en mia. megabytes – ved hjælp af blot 17 diske, hvis behovet melder sig.

Alt om Windows 10

Komputer for alle Få et stort 24-siders tema om Windows 10 som e-bog. Bestil Komputer for alle her, så får du et link til e-bogen via e-mail.

Læs mere

Alt om Windows 10
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Lageret er en hel computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdLageret er en hel computer

På QNAP TurboNAS TS-231 er brugerfladen næsten lige så elegant som vores favorit fra Synology, og alt er veldesignet.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Den bedste netværksharddisk

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdDen bedste netværksharddisk

Find frem den hurtigste og mest brugervenlige netværksharddisk

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Få en hurtigere computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdFå en hurtigere computer

Installer Auslogic Disk Defrag til at defragmentere din harddisk og følg med i, hvordan processen skrider frem!

Læs mere

Nyeste

Plads til 12 mio. billeder

Seagate lancerer SSD-harddisk på hele 60 TB, men glæd dig ikke for tidligt.

Læs mere

Samsung laver 15 TB ssd

Der er dårligt nyt til harddisk-fabrikanter: Samsung har netop lanceret en solid state disk på 15TB.

Læs mere

Her er verdens største SSD

Firmaet Fixstars har netop præsenteret en solid state disk, SSD, med hele 13 TB plads – Og prisen er tilsvarende høj.

Læs mere