Cookie- og privatlivspolitik


Greenpeace har afsløret HP i at lyve

HP sagde, at de havde fjernet de giftige stoffer i produkterne. Det viste sig at være løgn. Apple vil være miljøbevidste, og er det ikke på vigtige områder. Greenpeace er bekymret over HP's og Apples dalende grønne samvittighed.

HP skrev tidligere på deres hjemmeside, at de bromerede flammehæmmer decaBDE var blevet fjernet fra deres produkter for mange år siden, og Apple skriver på deres hjemmeside, at de vil være forrest i feltet af miljøvenlige producenter. Desværre viser en analyse fra Greenpeace, at HP og Apple er de værste syndere med de højeste niveauer af farlige stoffer.

Analysen fra Greenpeace viser, at mange af de kemikalier, der blev fundet i de bærbare computere, bl.a. bly, PVC og bromerede flammehæmmere, er farlige for sundheden og svært nedbrydelige i miljøet. Bromerede flammehæmmere anvendes for at øge brandsikkerheden i en lang række produkter, hovedsageligt elektronik og plasticmaterialer.

"HP har svigtet ved ikke at stå ved deres ord. Det er alarmerende at se topfirmaer som HP på vej ned af vores rangliste over de mest miljøvenlige PC- og mobilproducenter. Samtidig er det helt ude af trit med tiden, at Apple, der gerne promoverer deres nye Macbook og vil fremstå som et progressivt firma på miljøområdet, nu skaffer sig et image som en miljødinosaur, siger Jacob Hartmann fra Greenpeace."

HP indrømmer, at de tidligere sagt, at alle deres nye PC-produkter i 2009 skulle være fri for PVC og bromerede flammehæmmere.

"HP's målsætning er fortsat at eliminere disse stoffer i sine pc'er, når der findes bredt tilgængelige, videnskabeligt dokumenterede og økonomisk forsvarlige alternativer på markedet. Eftersom der savnes acceptable alternativer i tilstrækkelige mængder, kommer HP desværre ikke til at kunne levere alle sine nye pc'er i 2009 uden PVC og bromerede flammehæmmere," siger HP's nordiske miljøansvarlige Madeleine Bergrahm fra HP i Sverige.

Det store problem er, at der ikke er et globalt retursystem for elektronik. Der er derfor en stor risiko for, at de farlige produkter ender i områder i Kina og Indien, der allerede er voldsomt forurenede, fordi mange gamle computere skrottes der. Greenpeace ønsker, at den elektroniske industri designer produkter, der er grønnere, som holder længere, og som er nemme at genanvende. Greenpeace opfordrer elektronikindustrien til at gå videre end RoHS direktivet og fjerne alle farlige kemikalier, især alle typer af bromerede flammehæmmere og PVC plastik. Der er endnu ikke noget firma der har markedsført et produkt, der lever op til dette.

Alt om Windows 10

Komputer for alle Få et stort 24-siders tema om Windows 10 som e-bog. Bestil Komputer for alle her, så får du et link til e-bogen via e-mail.

Læs mere

Alt om Windows 10
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gå på opdagelse i Windows 3.1

Gå på opdagelse i Windows 3.1

Få et nostalgisk tilbageblik og gå på opdagelse i Windows 3.1!

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>USB: Transportable programmer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdUSB: Transportable programmer

Transportable programmer til USB-nøglen giver dig nem adgang til tekstbehandling, musikredigering og andre værktøjer, når du er på farten. Læs mere her.

Læs mere

HP dropper pc-markedet

HP dropper pc-markedet

Kun en måned efter at have lanceret sit bud på en tavle-pc, der skulle konkurrere med iPad og de mange Android-baserede tavle-pc’er, meddeler HP nu, at de forlader pc-markedet.

Læs mere

Nyeste

Hurtig adgang til mapper på pc'en

Enkelt og effektiv funktion i Stifinder giver dig hurtig adgang til dine foretrukne mapper på pc'en.

Læs mere

Opret flere skriveborde i Windows

Hav flere skriveborde i Windows og få orden på alle dine åbne programmer og mapper.

Læs mere

Alt om iPhone

Læs vores massive dækning af Apples nye produkter.

Læs mere