nexus7

Googles lavpris-tavlepc på vej

Den anmelderroste Google Nexus 7 er i butikkerne i denne uge.

Google er klar til at sælge deres bud på en tavlepc i Danmark. Men Google Nexus 7 er ikke en direkte konkurrent til de fleste af tavlepc’erne på markedet, fordi den er både mindre og billigere. Nexus 7 skiller sig nemlig ud fra mængden, ved at være midt imellem en smartphone og en tavlepc i størrelsen. De fleste nye smartphones er 4-5 tommer store, og de fleste tavlepc’er er omkring 10, men Nexus er syv tommer stor.

Nexus rammer de danske butikker på fredag, til næsten halv pris af den billigste iPad. Nexus koster nemlig kun 1.999 kr. men selvom prisen er lav, er maskinen er baseret på den lynhurtige Tegra 3 processor fra Nvidia. Det betyder, at den lille og billige tavlepc stort set kan følge med de dyre drenge – til det halve af prisen.

Nexus 7 kører på den nyeste version af Android-styresystemet, også kaldet Jelly Bean. Den nyeste udgave af Android skulle håndtere arbejde med flere programmer ad gangen langt bedre end tidligere, og den lidt hakkende brugerflade, som Android har haft ry for, skulle nu være fortid.

Måske er du interesseret i ...